Mircea Lucescu este laudat in presa britanica inainte de duelul cu Manchester United, "Il Luce" fiind comparat cu legendarul Sir Alex Ferguson. "Cei doi se aseamana foarte mult - au inregistrat victorii pe banda rulanta si au reusit sa construiasca adevarate dinastii", se precizeaza in presa din Albion.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cele mai evidente asemanari intre Sir Alex Ferguson si Mircea Lucescu sunt victoriile pe banda rulanta si constructia unor adevarate dinastii. Tehnicianul roman a castigat sapte din ultimele noua editii de campionat din Ucraina. Inainte de venirea lui, nume importante precum Bernard Schuster sau Nevio Scala nu au reusit sa se impuna.

Lucescu a adus liniste, stabilitate si a imprimat un stil clar echipei din Donetk. Odata cu trecerea timpului, Mircea Lucescu a facut din Sahtior o formatie temuta in Champions League.

La fel ca si Sir Alex Ferguson, lui Lucescu ii place sa construiasa. Se bazeaza foarte mult pe jucatori tineri, pe care ii modeleaza dupa placul sau. Fotbalistii braziliei sunt preferatii tehnicianului roman.

De asemenea, Sahtior a devenit un important furnizor de jucatori pentru formatiile puternice din Europa. A avut de-a lungul timpului si unele probleme de sanatate (n.r. 2009 - probleme cu inima; 2012 - un accident de masina), dar de fiecare data a revenit parca mai puternic pe banca tehnica.

In calitate de jucator, a condus nationala Romaniei la Mondialul din 1970, intr-o grupa alaturi de Brazilia si Anglia. Atunci, romanii au lasat o buna impresie.

Cu toate ca a ajuns la 68 de ani, Mircea Lucescu pare mai de trofee ca niciodata", se precizeaza in Mirror.co.uk.

Sahtior se afla in Grupa A din Liga Campionilor, alaturi de Manchester United, Bayer Leverkusen si Real Sociedad. In prima partida, formatia din Donetk s-a impus pe terenul celor de la Sociedad, scor 2-0.