Petrolul Ploiesti risca sa piarda la "masa verde" 3 dintre partidele jucate in Liga 1 in acest sezon pentru ca ar fi incalcat regulamentele Federatiei Romane de Fotbal si nu au folosit in lot cel putin cinci tineri jucatori formati in Romania. Directorul general al Otelului Galati, una dintre cele trei echipe care au pierdut cu Petrolul in meciurile incriminate spune ca a facut deja o sesizare la FRF pe aceasta problema.

FC PetrolulFoto: fcpetrolul.ro

Potrivit GSP, prahovenii nu ar fi respectat articolul 46.7.1, care spune ca "Echipele din Liga 1 au dreptul sa foloseasca maxim 5 jucatori extracomunitari in acelasi timp in teren si au obligatia sa inscrie in raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucatori formati la nivel national". Pentru a fi considerati formati la nivel national, jucatorii trebuie sa evolueze cel putin trei ani in Romania intre 15 si 21 de ani.

Astfel, in meciurile disputate cu Chiajna (2-0), Otelul (2-1) si FC Brasov (0-0), ploiestenii nu ar fi avut in lotul de 18 cel putin 5 jucatori crescuti in Romania.

Informatia a fost furnizata initial de sport.ro, apoi directorul general al Otelului, Narcis Raducan, a confirmat pentru DigiSport solicitarea cistigarii meciului cu Petrolul: "Am facut o sesizare la LPF legata de acest aspect, este adevarat. Ma mir ca nu s-a aflat pina acum, deoarece noi am jucat meciul direct in etapa a patra", a spus Raducan citat de gsp.ro

In aparearea lor, cei de la Petrolul sustin ca in momentul in care a dat dreptate CFR-ului in procesul cistigat impotriva FRF in iunie la Lausanne (detalii aici), TAS a hotarit ca articolul 46.7.1 sa dispara cu totul din regulament. Inclusiv paragraful care obliga cluburile sa inscrie in raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minimum 5 jucatori formati la nivel national, mai scrie GSP.