Comitetul Executiv al UEFA a luat, vineri - la Dubrovnik, mai multe decizii in legatura cu participarea in cupele europene, sezonul 2015-2016. Astfel, echipele care vor pierde in finala Cupei nu se vor mai califica automat in Europa League, in cazul in care invingatoarea ar avea deja locul asigurat prin clasarea in campionat, informeaza gsp.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Decizii luate de UEFA:

* Echipele care vor pierde in finala Cupei nu se vor mai califica automat in Europa League, in cazul in care invingatoare ar avea deja locul asigurat prin clasarea in campionat. Locul va fi acordat formatiei care va termina pe cel mai bun loc non-european in campionatul intern.

* Castigatoarea Europa League va participa automat in grupele Champions League in viitorul sezon, indiferent de locul ocupat in intrecerea interna.

* Din sezonul viitor al cupelor europene vom vedea echipe din Gibraltar, noul membru UEFA (in Champions League, dar si in Europa League).

* De asemenea, UEFA a modificat ziua disputarii Supercupei Europei: se va juca martea (se disputa in ziua de vineri) - se va disputa la Cardiff, pe 12 august 2014.