​Dupa infrangerea cu Turcia (0-2), Romania a cazut pe locul patru in Grupa D, iar sansele de a prinde barajul au devenit foarte mici. Pentru a incheia pe pozitia a doua, tricolorii au nevoie de Olanda, echipa care s-a transformat in "arbitrul grupei".

Suporteri romani pe Arena Nationala, dezamagiti dupa infrangerea nationalei de fotbal, Romania - Turcia 0-2Foto: HotNews / DP

Cum poate ajunge Romania la baraj:

* Turcia si Ungaria (echipe aflate in fata Romaniei) nu trebuie sa invinga Olanda. Turcii au avantajul de a juca pe propriul teren. Tricolorii trebuie sa castige ambele partide ramase.

* In cazul in care Turcia castiga meciul cu Olanda, atunci criteriul de departajare va fi golaverajul (n.r. in cazul in care Romania castiga sase puncte cu Estonia si Andorra). In aceste conditii, tricolorii trebuie sa marcheze mult: turcii au +7, Romania are doar +1.

* Exista si varianta in care Romania incheie grupa pe locul doi, dar nu ajunge la baraj. Echipa de pe a doua pozitie cu cel mai slab punctaj (din cele 9 grupe) este eliminata automat.

  • In stabilirea clasamentului pentru locurile doi nu se iau in considerare meciurile cu ultima clasata (n.r. Andorra).

Clasament:

1 Olanda 22

2 Ungaria 14

3 Turcia 13 (+7)

4 Romania 13 (+1)

5 Estonia 7

6 Andorra 0.

Au mai ramas de disputat:

Estonia - Turcia

Andorra - Romania

Olanda - Ungaria

Turcia - Olanda

Ungaria - Andorra

Romania - Estonia.

Clasamentul locurilor doi:

1 Grecia 16

2 Franta 14

3 Islanda 13

4 Ucraina 12

5 Portugalia 11

6 Suedia 11

7 Croatia 11

8 Ungaria 11

9 Bulgaria 7.