Romania ar putea deveni favorita la castigarea locului doi (din Grupa D) in cazul in care se va impune impotriva Turciei (preliminarii CM de Fotbal din 2014). Meciul de pe "Arena Nationala" va fi in direct pe Antena1 si LiveText pe HotNews.ro incepand cu ora 21:00.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Echipe probabile:

Romania: Tatarusanu - Matel, D. Goian, Chiriches, Rat - Hoban, Pintilii - Torje, Stancu, Tanase - Marica. Antrenor: Victor Piturca.

Turcia: Demirel - Gonul, Toprak, Kaya, Ali Kaldirim - Tore, Sahin, Topal, Arda Turan - Bulut, Burak Yilmaz. Antrenor: Fatih Terim.

"Sunt sigur ca suporterii nostri de aici vor veni la meci. Bucurestiul nu este un oras strain pentru noi. Ne simtim foarte apropiati de Romania. Cautam o minune. Cu totii suntem constienti ce se va intampla daca vom fi invinsi sau daca va fi un meci egal. Le-am spus jucatorilor mei sa nu le fie frica de greseli si de infrangere pentru ca nu avem ce pierde. Am 7-8 jucatori raciti, dar toata echipa este motivata, toti au iesit la antrenament fara a fi intrebati. Pentru Arda Turan trebuie sa ma consult cu doctorul" - Fatih Terim, antrenor Turcia.

Ce spune Victor Piturca despre meciul cu Turcia:

Vof fi schimbari fata de meciul cu Ungaria

"Vor exista schimbari în primul "11" fata de meciul cu Ungaria. Sper sa luam cele mai bune decizii in sensul asta. E esential ca jucatorii care intra in teren sa poata lupta pentru cel putin un rezultat de egalitate" - Victor Piturca.

"Turcii au sanse mici de calificare"

Turcii au sanse mici de calificare, dar pentru ei este meciul decisiv care va lamuri situatia lor. stim ca echipa Turciei are jucatori de calitate, care pot face diferenta. Acum sunt condusi de un antrenor exceptional cum este Terim, iar în aceste conditii meciul va fi extrem de dificil pentru noi. Sper sa rezolvam meciul in favoarea noastra, la fel cum am facut-o cu Ungaria si sa facem un pas urias catre baraj" - Victor Piturca.

Bourceanu, singura absenta

"Lotul nostru este in regula cu exceptia lui Bourceanu, care a acumulat doua cartonase galbene. Sper ca maine seara (n.r. marti), la ora jocului, sa fie la cel mai inalt nivel psihic si fizic pentru a castiga meciul. Sunt la fel de concentrati, chiar daca exista o oarecare stare de oboseala, dar vor trece peste ea total pana la ora jocului. Suta la suta va fi un meci mai greu decat cel cu Ungaria. Turcia era favorita certa la inceputul preliminariilor pentru ocuparea locului 2, dar a avut un recul in aceasta perioada si a pierdut puncte importante" - Victor Piturca.

"Terim este capabil sa faca minuni"

"Terim poate face minuni in orice moment. Probabil exista un gram de adevar in informatiile cu acele accidentari, dar nu cred ca vor fi probleme majore cu ei la ora meciului. In comparatie cu noi, Terim are de unde alege. Deocamdata noi ocupam locul 2, Turcia a avut un parcurs dezastruos, sansele lor de calificare la baraj sunt foarte-foarte mici, chiar daca ar castiga cu noi. Asta o stiu toti, si Fatih Terim si jucatorii. Prin ceea ce a aratat Romania, a invins si la Istanbul, suntem favoriti sa mergem la baraj. E satisfactia suprema sa te califici la un turneu final de Campionat Mondial sau European. Unii nu o sa se mai intalneasca cu asemenea sansa sa joace la un Mondial" - Victor Piturca.

Selectionerul indeamna la prudenta

"Avem un usor avantaj, pentru ca noua ne ajunge si un egal si atunci nu vom risca precum o fac turcii. De fapt, ei risca mereu, pentru ca acesta este jocul lor, unul literalmente ofensiv", a conchis Victor Piturca.

Grupa D, clasament:

1 Olanda 19 puncte

2 Romania 13

3 Ungaria 11

4 Turcia 10

5 Estonia 7

6 Andorra 0.

Se vor disputa pe 10 septembrie:

Romania - Turcia (21:00)

Andorra - Olanda (21:30)

Ungaria - Estonia (21:30).