Romania a invins Ungaria cu scorul de 3-0 intr-o intalnire contand pentru preliminariile CM de fotbal din 2014. Selectionerul Victor Piturca a declarat dupa partida ca Romania a facut un meci aproape perfect cu nationala Ungariei si a subliniat ca o victorie cu Turcia, marti, ar duce nationala tarii noastre in proportie de 95 la suta la baraj.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Principalele reactii de dupa partida

Victor Piturca: "Ceea ce ne-am propus am realizat. O victorie de care aveam mare nevoie pentru locul doi care sa ne duca la baraj. Cand castigi de o asemenea maniera, pot spune ca am facut totul aproape perfect. Nu pot fi fericit foarte mult si nu pot savura aceasta seara, pentru ca urmeaza un alt meci dificil. Castigand meciul cu Turcia, in proportie de 95 la suta suntem la baraj. Vreau sa le multumesc si sa-i felicit pe jucatori si multumesc publicului. Ii felicit pe unguri pentru jocul lor, nu e placut sa pierzi la un asemenea meci, de o asemenea maniera, dar echipa Romaniei a fost mai buna. Cred ca echipa Romaniei este de vina pentru jocul slab al Ungariei. Si noi putem sa pierdem la Budapesta, desi am dominat, insa Ungaria a jucat mai bine".

Sandor Egervari, selectionerul Ungariei: "Nu am reusit sa ne atingem obiectivul propus, in primul rand din cauza unui gol primit chiar la inceputul partidei. Victoria Romaniei a fost meritata si felicit nationala Romaniei. Romania a jucat mult mai bine la Bucuresti fata de Budapesta, a jucat neasteptat de bine, iar noi mai slab decat in tur. In echipa noastra sunt cattiva jucatori care nu au evoluat intr-o astfel de atmosfera si asta s-a vazut. Rezultatul este grav, dar nu am fost atat de surprins de jocul Romaniei, cat de al echipei mele. Imi pare rau pentru suferinta suporterilor care au venit la Bucuresti sau au ramas acasa. Din pacate am intalnit o echipa puternica si sper sa ne revasam in meciul urmator. Sansele noastre sunt mici ca sa ocupam locul doi si avem nevoie de niste rezultate exceptionale".

Crin Antonescu: "Dupa parerea mea Romania va ajunge la baraj. A fost o diferenta clara de valoare. Meritam sa mergem pentru ca suntem mai buni."

Dumitru Dragomir: "Mai bine nu se prezentau ungurii la acest meci. Ce meci au facut toti, sunt mandru de ei. Piturca stie sa mobilizeze echipa pentru meciurile importante, este obisnuit cu calificarile. Si FRF a procedat bine ca a promis bani multi pentru calificare, asa trebuie. Ii batem si pe turci de le suna apa in cap. Avem echipa de Mondiale, este pacat sa nu ne calificam. Daca vom cadea cu Franta la baraj, nu avem nicio sansa, dar cu oricine altcineva ne calificam. Fotbalul nu mai e demult doar un joc, una e sa mearga francezii in Brazilia, alta e sa mergem noi. Dar eu sunt optimist."

Ciprian Marica: "Sunt mandru ca sunt roman in aceasta seara, ca imbrac tricoul echipei nationale si ca reprezint Romania. Sunt mandru ca am facut o Romanie fericita in aceasta seara. Stadionul a fost fantastic, suporterii au simtit ca aveam nevoie de ei. Sunt foarte fericit, nu ne asteptam la un asemenea rezultat, dar cred ca mai puteam marca."

Dorin Goian: "A fost o seara frumoasa, cu un joc bun si un rezultat foarte bun. Publicul a fost extraordinar. Trebuie sa ne bucuram pentru ca azi am jucat bine. Am fost o echipa care a pasat si cu o placere de a juca fotbal. Imi facea placere sa ma uit din teren la colegii mei ce bine joaca. Ne-am dori enorm de mult ca aceasta dubla sa se termine cu sase puncte."

Ioan Becali: "Unde sunt acum toti contestatarii? E o bucurie generala, o victorie mare pentru toata natiunea. Ati vazut ce probleme ne-au creat ungurii, nu numai pe stadion ci si pe strazi. A fost o razbunare intr-un mod sportiv, fair-play, le-am aratat ca suntem mai buni si ca puteam sa castigam cu 5-0."

Urmatorul meci al nationalei Romaniei va avea loc, marti, de la ora 21.00, tot pe Arena Nationala, in compania selectionatei Turciei.

Sursa: Mediafax; Prosport