Ministerul ungar de Externe afirma vineri, intr-un comunicat, ca se asteapta ca ungurii prezenti in Romania sa sustina echipa lor nationala, sa se comporte sportiv si sa respecte legile romanesti, indemnand autoritatile romane sa nu actioneze pe criterii etnice, in urma unor ciocniri, transmite agentia ungara MTI, citata de Mediafax.

Cele doua echipe nationale de fotbal joaca vineri seara un meci crucial pentru calificarea la Cupa Mondiala, la Bucuresti.

Potrivit MTI, ministerul afirma in comunicat ca se asteapta ca Asociatia Ungara de Fotbal sa escorteze si sa protejeze suporterii unguri, sa ii identifice pe "scandalagii" si pe oricine altcineva incalca legea.

Potrivit MTI, ministerul afirma totodata ca "asteapta din partea autoritatilor romane sa actioneze numai impotriva scandaligiilor si sa se abtina de la orice discriminare pe criterii etnice".

Aproximativ 1.000 de suporteri unguri au sosit vineri dupa-amiaza la Gara de Nord, in Bucuresti, dintre care "mai multi" s-au angajat in ciocniri cu jandarmi romani, scrie MTI.

Trei suporteri unguri au fost dusi la spital cu lovituri la nivelul capului, iar un al patrulea a fost spitalizat dupa ce s-a simtit rau, adauga MTI, citand Mediafax.

"O serie" de suporteri unguri au fost retinuti, a declarat pentru MTI Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, anuntand ca numarul exact al acestora urmeaza sa fie dezvaluit dupa meci.