Jandarmii au fost nevoiti sa recurga la gaze lacrimogene, vineri, la Gara de Nord, dupa o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniti la Bucuresti pentru a asista la meciul Romania - Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, transmite Mediafax.

Fanii au venit la Bucuresti cu un tren cu 13 vagoane, sosit in Gara de Nord cu o intarziere de doua ore. Trenul a transportat 930 de suporteri.

Suporterii au tras semnalul de alarma in dreptul Garii Basarab si au aruncat cu petarde, aprinzand si numeroase torte, la sosirea in Gara de Nord. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torte albe si visinii. Ei au aruncat cu petarde si au fluturat steagurile Ungariei si Tinutului Secuiesc, precum si un drapel cu harta Romaniei fara Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu in al doilea vagon, fiind necesara interventia pompierilor. In zona Garii de Nord a aparut si un elicopter al Politiei.

Fanii au fost scosi din gara in grupuri de cate 60-70 de persoane si au fost urcati in zece autobuze puse la dispozitie de organizatori, pe Calea Grivitei, pentru a se deplasa in fan-zone-ul de la Arena Nationala. Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa catre autobuze a aruncat cu sticle si diverse obiecte, incercand sa rupa cordonul fortelor de ordine. Jandarmii au intervenit in forta, cu gaze lacrimogene si cu obiectele din dotare.

De asemenea, zece romani au strigat injurii la adresa Ungariei, ei fiind luati de politistii din zona.

La recomandarea politiei, chioscurile din zona au fost inchise.

Mai multi suporteri ungari au aruncat cu petarde si cu cutii de bere in timpul controlului de frontiera din Arad, strigand "Ungaria" si "Transilvania", informeaza Mediafax.

Un tren cu aproximativ 930 de suporteri ungari a ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, venind de la Budapesta, in jurul orei 01.30, iar formalitatile de frontiera au durat 15 minute. In acest timp, suporterii aflati in cele 13 vagoane au fost zgomotosi, scandand "Ungaria" si "Transilvania".

De asemenea, unii dintre suporteri au aruncat petarde si cutii de bere pe peron.

"Avem in tren 12.000 de cutii de bere", a spus un suporter.

Organizatorul ungar al grupului de suporteri a incercat sa pastreze calmul acestora pe tot parcursul efecturarii formalitatilor, coborand din tren si vorbind la un megafon, cerandu-le calatorilor sa nu coboare din vagoane, sa pastreze linistea si sa se poarte civilizat cu autoritatile romane in timpul verificarii documentelor.

La plecarea trenului spre Bucuresti, zeci de jandarmi si politisti aradeni au urcat in vagoane, spunand ca ii vor insoti pe suporteri pana la Bucuresti si inapoi la frontiera.

Grupa D, se disputa vineri:

Romania - Ungaria (21:00)

Turcia - Andorra (21:00)

Estonia - Olanda (21:30).

Grupa D, clasament:

1 Olanda 18 puncte

2 Ungaria 11

3 Romania 10

4 Turcia 7

5 Estonia 6

6 Andorra 0.