Criticat dupa ce a oferit bilete la meciul Romania - Ungaria familiei copilului de patru ani ucis de caini, Mircea Sandu a oferit un drept la replica pe site-ul oficial al FRF. "Am incercat doar sa aduc mangaiere. A fost, din partea mea, un gest spontan, pe care l-am considerat uman, un semn al faptului ca, in calitate de tata si bunic, sunt alaturi de familia greu incercata", a declarat presedintele FRF.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

Iata comunicatul de presa al presedintelul Mircea Sandu:

"Dacă am jignit familia micuțului și regretatului Ionuț sau dacă am creat impresia de lipsă de sensibilitate, îmi cer scuze.

Când am lansat familiei îndoliate invitația de a asista la meciul România - Ungaria, niciun moment nu am considerat că pierderea unui copil poate fi înlocuită sau alinată. Cum aș fi putut crede așa ceva?

Numai niște minți bolnave, care au reacționat ca atare în spațiul public, pot face trimitere la asta. A fost, din partea mea, un gest spontan, pe care l-am considerat uman, un semn al faptului că, în calitate de tată și bunic, sunt alături de familia greu încercată și că încerc, atât cât se poate, să-i aduc mângâiere, dar și că Federația Română de Fotbal - care niciodată nu a făcut caz din acțiunile umanitare pe care le-a întreprins - încearcă să facă ceva.

Că am fost sau nu inspirat, asta e o cu totul altă chestiune. Oricum, nu am niciun interes, nici electoral, nici de altă natură.

Iar cei care au înfierat gestul unui om care încearcă să facă ceva și care a construit destule la viața sa nu sunt altceva decât oameni care dau din gură, critică și atât".

Mircea Sandu

Președintele FRF.

Partida Romania - Ungaria se va disputa vineri, de la ora 21:00, pe "Arena Nationala", urmand sa fie in direct pe Antena 1 si LiveText pe HotNews.ro.