Mai multi suporteri polonezi s-au ales cu dosare penale pentru detinere de materiale pirotehnice dupa ce au fost identificati de politistii rutieri pe A1 si dusi la Sectia 21 Politie pentru audieri, au declarat pentru Agerpres oficiali ai Politiei Capitalei.

Cele 11 dosarele penale intocmite suporterilor polonezi vor fi inaintate parchetului competent, iar procurorul de caz va decide ce trebuie facut in aceasta situatie, avand in vedere ca este vorba despre infractiuni comise de cetateni straini pe teritoriul tarii noastre.

Politistii rutieri au descoperit in urma unui filtru constituit pe Autostrada Bucuresti - Pitesti mai multi suporteri polonezi care aveau in bagaje materiale pirotehnice si mai multe bricege, catalogate ca fiind arme albe, persoanele fiind duse la Sectia 21 Politie, au precizat pentru Agerpres surse din politie.

In bagajele a 11 suporteri polonezi au fost identificate obiecte catalogate de jandarmi ca fiind arme albe, existand banuiala ca acestia ar fi putut sa le foloseasca la meciul care are loc miercuri seara Steaua - Legia Varsovia.

La controlul efectuat pe A1 au participat atat politisti, cat si jandarmi, in trafic fiind oprit un autocar cu 53 de pasageri.

De asemenea, au fost identificate ale doua persoane asupra carora au fost gasite substante ce par a fi droguri, respectiv o tigara ce pare a fi cu canabis si un plic cu fragmente vegetale, de asemenea posibil a fi canabis.

Acestia din urma au fost si ei condusi la sediul BCCO Bucuresti pentru verificari.

Autocarul cu suporterii polonezi a fost oprit pe A1 in jurul orei 15.30.

Partida Steaua-Legia va avea loc miercuri incepand cu orele 21.45, in prima mansa a play-off-ului Ligii Campionilor, pe Arena Nationala.