Formatia Legia Varsovia, adversara Stelei in play-off-ul Ligii Campionilor, a ajuns in aceasta faza a competitiei dupa ce a eliminat campioanele Tarii Galilor, TNS, 3-1 in deplasare si 1-0 acasa, si Norvegiei, Molde FK (1-1 in deplasare si 0-0 pe teren propriu), noteaza Mediafax.

Suporterii echipei Legia VarsoviaFoto: Agerpres/AP

Infiintat in 1916, Legia Varsovia este clubul armatei si isi disputa meciurile de pe teren propriu pe Pepsi Arena, cu o capacitate de 31.103 locuri, in timp ce culorile echipei sunt "alb-verde".

Legia Varsovia a castigat de noua ori campionatul, iar de alte 16 ori a triumfat in Cupa Poloniei.

Din lotul echipei fac parte portarul slovac Dusan Kuciak, fost la FC Vaslui, internationalul eston Henrik Ojamaa si cel georgian Vladimir Dvalisvili. Antrenorul echipei este, incepand din iunie 2012, Jan Urban, fost international polonez.

In aceasta vara, la Legia au venit Bartosz Zurek (Belchatow), Henrik Ojamaa (Motherwell), Raphael Augusto (imprumutat de la Fluminense). La capitolul plecari, sunt de remarcat cedarea mijlocasului Janusz Gol la Amkar Perm si Danijel Ljuboja la RC Lens.

Dupa disputarea a trei etape din actualul sezon al campionatului Poloniei, Legia se afla pe prima pozitie cu trei victorii, 12 goluri marcate si numai unul primit.

De-a lungul timpului, polonezii au mai jucat de doua ori impotriva echipelor romanesti, cu UTA si Rapid.

Impotriva aradenilor, Legia s-a calificat in turul doi al Cupei Campionilor Europeni din sezonul 1969/1970, dupa 2-1 si 8-0, in timp ce impotriva giulestenilor au pierdut calificarea in al treilea tur al Cupei UEFA din sezonul 1971/1972, dupa 0-4 la Bucuresti si 2-0 la Varsovia.

Rapid si Legia s-au mai intalnit si in sezonul 2011/2012 al Ligii Europa, cand formatia poloneza s-a impus in faza grupelor cu 1-0, la Bucuresti, si 3-1, la Varsovia.

In ianuarie 2012, Steaua si Legia Varsovia au disputat un meci amical in cantonamentul din Antalya, cand campioana Romaniei s-a impus cu scorul de 2-1, prin reusitele lui Florin Costea si Leandro Tatu.