Cine este Legia Varsovia, adversara Stelei in play-off-ul Ligii Campionilor
Infiintat in 1916, Legia Varsovia este clubul armatei si isi disputa meciurile de pe teren propriu pe Pepsi Arena, cu o capacitate de 31.103 locuri, in timp ce culorile echipei sunt "alb-verde".
Legia Varsovia a castigat de noua ori campionatul, iar de alte 16 ori a triumfat in Cupa Poloniei.
Din lotul echipei fac parte portarul slovac Dusan Kuciak, fost la FC Vaslui, internationalul eston Henrik Ojamaa si cel georgian Vladimir Dvalisvili. Antrenorul echipei este, incepand din iunie 2012, Jan Urban, fost international polonez.
In aceasta vara, la Legia au venit Bartosz Zurek (Belchatow), Henrik Ojamaa (Motherwell), Raphael Augusto (imprumutat de la Fluminense). La capitolul plecari, sunt de remarcat cedarea mijlocasului Janusz Gol la Amkar Perm si Danijel Ljuboja la RC Lens.
Dupa disputarea a trei etape din actualul sezon al campionatului Poloniei, Legia se afla pe prima pozitie cu trei victorii, 12 goluri marcate si numai unul primit.
De-a lungul timpului, polonezii au mai jucat de doua ori impotriva echipelor romanesti, cu UTA si Rapid.
Impotriva aradenilor, Legia s-a calificat in turul doi al Cupei Campionilor Europeni din sezonul 1969/1970, dupa 2-1 si 8-0, in timp ce impotriva giulestenilor au pierdut calificarea in al treilea tur al Cupei UEFA din sezonul 1971/1972, dupa 0-4 la Bucuresti si 2-0 la Varsovia.
Rapid si Legia s-au mai intalnit si in sezonul 2011/2012 al Ligii Europa, cand formatia poloneza s-a impus in faza grupelor cu 1-0, la Bucuresti, si 3-1, la Varsovia.
In ianuarie 2012, Steaua si Legia Varsovia au disputat un meci amical in cantonamentul din Antalya, cand campioana Romaniei s-a impus cu scorul de 2-1, prin reusitele lui Florin Costea si Leandro Tatu.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Totul a fost perfect pana la tragerea la sorti cand au aflat ca viitorii adversari sunt cei de la Legia si dintr-o data sansele sunt 50-50.
Nici un membru din staff nu a spus ferm: "Ii batem si aici si la ei acasa. Ne vom califica la pas". Toti au inceput sa o bajbâie.
Eu inteleg ca respecti adversarul dar nu te mai lauda in tara ca esti bun si inafara esti la egalitate. Tipic MM.
abordarea cu incredere, de pe o pozitie de invingator, a meciurilor din campionat (si nu numai) este o strategie normala pentru orice echipa; pentru steaua laudele au si acoperire in fapte (spre deosebire de alte echipe).
Daca ne referim la Legia, tb. sa spunem ca cei de la Steaua au considrat-o inca inainte de tragerea la sorti ca fiind cel mai puternic adversar posibil. Matematic, cred si eu ca sansele lor sunt egale; este o abordare realista.
DUPA tragerea la sorti, cand a iesit din urna cel mai greu adversar posibil, oamenii s-au retras in declaratii, in mod realist.
eu as zice ca e de fapt un comportament normal si perfect valabil pentru toate cluburile din lumea asta. sa nu imi zici acum ca barcelona spera in fiecare tur sa pice cu real, bayern sau manchester, ca rad si curcile de tine.