Fanii Petrolului vor organiza, astazi, de la ora 20.30, in fata Primariei Ploiesti, sub sloganul "Justice for Hamza", un miting de sustinere a jucatorului Younes Hamza, care a depus o plangere in care afirma ca a fost batut, luni, la Mamaia, de garzile de corp ale primarului Constantei, Radu Mazare.

Yunes HamzaFoto: Agerpres

Intr-o scrisoare deschisa, semnata de Liga Suporterilor "Constantin Tabarcea", Liga Suporterilor "Lupii Galbeni" si Asociatia "Nodul Petrolist", fanii precizeaza ca ii vor asigura fotbalistului tunisian "asistenta juridica cu cei mai prestigiosi avocati din tara" si vor comunica permanent stadiul cercetarilor Comisiei Europene, prin Comisarul european pentru justitie, Viviane Reding.

Suporterii solicita o ancheta corecta si anunta ca vor face tot ce este posibil pentru a impiedica o eventuala musamalizare a cazului. Astfel, ei sunt dispusi la alte actiuni publice de protest, autorizate conform prevederilor legale, inclusiv pichetarea sediilor autoritatilor publice responsabile de rezolvarea cazului.

Totodata, conducerea FC Petrolul a emis, luni seara, un comunicat pe site-ul oficial al clubului, in care califica drept "inacceptabil" incidentul in care a fost implicat jucatorul Younes Hamza. Clubul petrolist asteapta un punct de vedere oficial din partea institutiilor statului si il asigura pe Hamza de tot sprijinul de care are nevoie in aceasta situatie.

"Fotbal Club Petrolul Ploiesti a aflat cu stupoare despre incidentul in care a fost implicat, astazi, fotbalistul Hamza Younes. Clubul nostru catalogheaza drept incalificabil acest eveniment, fiind inacceptabil ca, indiferent de situatie, in Romania anului 2013 sa functioneze 'legea pumnului'. FC Petrolul Ploiesti asteapta un punct de vedere oficial din partea institutiilor statului, asigurandu-l, in acelasi timp, pe Hamza Younes de tot sprijinul de care are nevoie pentru solutionarea pe cale legala a acestui caz", se arata in comunicatul citat.

***

UPDATE Primarul Ploiestiului: Imi pare rau ca cetateanul Mazare nu a stiut sa gestioneze incidentul cu Hamza

Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, spune ca "ii pare rau" ca "cetateanul Radu Mazare, un primar cu experienta, nu a stiut sa gestioneze" conflictul pe care l-a avut cu fotbalistul Hamza Younes, el adaugand ca spera ca ministerul de Interne sa-i pedepseasca "pe cei vinovati", transmite Mediafax.

"Imi pare rau de ce s-a intamplat acolo si imi pare rau ca cetateanul Radu Mazare, un primar cu experienta, nu a stiut sa gestioneze un astfel de eveniment, mai ales ca este un cunoscator al marii si astfel de incidente pe mare ar trebui tratate intr-un mod special", a afirmat, marti, primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, coleg de partid cu Radu Mazare.

Edilul ploiestean spune ca spera ca reprezentantii Ministerului de Interne "sa-si faca datoria si sa-i pedepseasca pe cei vinovati".

"Sper in acelasi timp ca Hamza sa nu fie afectat de acest incident si sa aiba acelasi joc bun si aceleasi rezultate cu echipa FC Petrolul", a mai spus primarul municipiului Ploiesti.

***

Atacantul tunisian al echipei Petrolul Ploiesti, Younes Hamza, a depus, luni dupa-amiaza, o plangere la Politia Mamaia impotriva a doi barbati care l-ar fi agresat si care, potrivit declaratiilor sale, ar fi garzi de corp ale primarului Constantei, Radu Mazare.

Fotbalistul clubului Petrolul Ploiesti sustine ca a fost agresat, luni, de catre cei doi barbati din garda de corp a primarului Radu Mazare in timp ce se afla pe plaja din Mamaia.

Hamza spune ca a sunat la Serviciul unic de urgenta 112 si a anuntat agresiunea, dar cand politistii au ajuns la locul incidentului nu i-au gasit decat pe fotbalist si pe doi prieteni ai acestuia.

Cei trei au mers la Politia Mamaia unde Younes Hamza a formulat o plangere impotriva presupusilor agresori.

Atacantul tunisian a declarat ca a avut o altercatie verbala cu primarul Radu Mazare si ca ar fi fost apoi lovit de garzile de corp ale edilului.

"Eram la Mamaia, la plaja. Eram in apa cu un ski jet, iar primarul Radu Mazare era sa intre in mine, facea parasailing. L-am evitat. A inceput sa ma insulte. I-am raspuns, iar cand am iesit din mare, doi oameni de securitate au venit si au inceput sa ma loveasca. M-a frapat! Mi-au umflat ochiul si am puncte de sutura. Am chemat Politia, ca nu suntem animale si imi voi chema si avocatul, ca sa fac plangere. Nu e normal asa ceva, suntem intr-o tara europeana. Toata lumea mi-a spus ca sunt oamenii primarului. Mi-au spus ca degeaba chem Politia, fiindca nu vor face nimic. Imi voi scoate certificat medical si voi face plangere", a spus, luni, Hamza, potrivit digisport.ro, adaugand ca nu mai vede bine cu ochiul drept.

Pe de alta parte, primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca el este cel care a fost agresat de fotbalistul Younes Hamza, care a vrut sa il loveasca cu ski jetul si l-a injurat, si spune ca se gandeste sa depuna plangere penala impotriva acestuia pentru tentativa la omor.

Radu Mazare a declarat ca, luni dupa-amiaza, in timp ce se dadea cu zmeul pe apa, un individ l-a injurat si a incercat sa-l loveasca cu ski jetul.

"Ma dadeam cu zmeul. Eram legat de maini, de picioare, de placa. Unul se invartea pe langa mine cu un ski jet si i-am spus sa se dea mai departe. Asta m-a injurat si a dat cu ski jetul spre mine. Nu este o senzatie placuta, tu sa fii legat si sa vezi ca vine spre tine monstrul ala de 200 de cai putere. E ca si cum ai fi legat de maini si de picioare pe o sosea, in fata masinii", a povestit edilul Constantei.

El a declarat ca a iesit la mal si le-a spus salvamarilor din zona si angajatilor bazei nautice ca este o persoana care se comporta periculos in apa.

"Le-am spus ca m-a injurat in romaneste si s-a dat la mine cu ski jetul. Nu stiu cine era, ca eu nu ma pricep la fotbalisti, dar nu poti sa conduci asa un ski jet. Ulterior, am aflat ca ar fi fost aproape sa loveasca si un parinte cu un copil, iar cei de la baza nautica au trimis dupa el, ca era avea un comportament foarte agresiv pe apa", a mai declarat Radu Mazare, care a precizat ca incidentul s-a petrecut undeva in mijlocul statiunii Mamaia, intr-o zona de plaja foarte populata de turisti.

El a mai afirmat ca incidentul a fost unul foarte grav si ca se gandeste sa depuna o plangere penala impotriva fotbalistului.

"Este intolerabil asa ceva. Am vorbit cu avocata mea si cred ca o sa depun plangere penala impotriva lui pentru tentativa la omor. De asemenea, ma gandesc sa interzic ski jeturile", a adaugat primarul Constantei.

Radu Mazare a spus ca imediat dupa ce le-a spus celor de pe mal ce s-a intamplat a intrat in apa si nu stie ce s-a mai petrecut dupa aceea.