Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marti, ca institutia pe care o conduce nu va propune in sedinta de miercuri a Comitetului Executiv al FRF schimbarea sistemului competitional al Ligii I de la 18 la 20 de echipe.

"Nu stiu daca se va discuta maine in Comitetul Executiv aceasta propunere a presedintelui federatiei cu 20 de echipe. Asta pentru ca majoritatea cluburilor nu sunt de acord. De fapt, nici nu e o propunere pentru ca s-a discutat doar in presa. Oricum, Liga nu va face nicio propunere, noi nu agream nimic pentru ca aici la noi este democratie. Nu se face nimic fara aprobarea majoritatii. Eu am cerut in scris. Bineinteles ca sunt niste cluburi care au trimis cate cinci hartii, trei pentru si doua contra, iar acelea se vor anula. Dar pana acum sunt mai mult de 13 cluburi care nu sunt de acord cu 20 de echipe. Si atunci eu ce sa propun, doar nu sunt nebun sa propun ceva impotriva cluburilor?", a spus Dragomir, citat de Mediafax.

El a adaugat ca, in situatia in care Comitetul Executiv al FRF va decide marirea numarului de echipe din Liga I, LPF se va conforma si va pune in aplicare hotararea. "Mie nu mi se pare in niciun fel, nu am nicio parere. Daca se voteaza 20 de echipe, ce, e treaba mea? Daca se va intampla acest lucru atunci noi, Liga, punem in aplicare hotararea Comitetului Executiv, a Adunarii Generale a FRF si LPF. Daca vine dupa aia o alta hotarare de la TAS, atunci punem in aplicare si hotararea TAS. Noi asta suntem aici la LPF, executori judecatoresti. Noi suntem sub tutela FRF. Toata lumea il injura pe Dragomir, dar Dragomir este micut de tot in tot angrenajul asta", a precizat seful LPF.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a obligat, la 2 august, Federatia Romana de Fotbal sa inregistreze CS Concordia Chiajna in campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, in locul SC FC Rapid SA. Instanta de la Lausanne a anulat astfel decizia luata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal in 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna si SC FC Rapid SA. Hotararea TAS a fost pusa in practica, la 5 august, de Comitetul de Urgenta al FRF.

In urma amenintarilor oficialilor FC Rapid ca dau in judecata FRF si in urma protestului suporterilor giulesteni care au intrat in greva foamei, presedintele federatiei, Mircea Sandu, a afirmat ca singura modalitate ca formatia giulesteana sa revina in primul esalon este modificarea numarului de echipe in Liga I de la 18 la 20. El a explicat ca in cazul in care FC Rapid si CSMS Iasi vor face cerere de inscriere, Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal poate lua in discutie schimbarea sistemului competitional, chiar daca s-au disputat deja patru etape din Liga I.