Circa 70 de suporteri rapidisti protesteaza, luni dupa-amiaza, in fata sediului Ligii Profesioniste de Fotbal si solicita demisia presedintelui Dumitru Dragomir, pe care il considera vinovat de situatia in care se afla gruparea giulesteana, retrogradata de TAS dupa doua etape disputate in Liga I, scrie Mediafax.

Fanii, care de obicei urmaresc de la tribuna a doua meciurile, au inceput sa ajunga la sediul LPF, din strada Alexandru Vitu, incepad cu ora 18.00 si protesteaza in mod pasnic, solicitand si demisia presedintelui FRF, Mircea Sandu.

Suporterii scandeaza "Mitica, la puscarie", "Demisia", "Ar fi bine sa plecati, fotbalul sa nu-l stricati", "Mitica esti vinovat pentru tot ce s-a intamplat", "LPF si FRF aceeasi mizerie", De la Digi bani ati luat si baraje ati inventat" si au afisat urmatoarele bannere: "Intr-o meritocratie ati fi la puscarie", "17=18=20, ce mai urmeaza?", "Ultimul compromis: demisia", "UEFA, wake up", "Noi cand gresim platim, voi cand gresiti fugiti" si "Mafia". Fanii prezenti au scandat injurii la adresa lui Dragomir, Sandu si a fostului actionar majoritar al FC Rapid, George Copos.

De asemenea, suporterii au scandat si impotriva actualilor proprietari ai clubului giulestean, Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir, pe care ii acuza ca isi doresc ca Rapidul sa evolueze in Liga I doar pentru a primi banii din drepturile de televizare. "Cristescu si cu Zamfir atarna la Dragomir", au scandat suporterii prezenti la protest.

Protestul este aprobat de Primaria Capitalei, suporterii avand dreptul sa-si manifeste nemultumirile la adresa conducatorilor fotbalului pana la ora 21.00. La sediul LPF sunt prezenti si aproximativ 15 jandarmi care asigura ordinea.

La ora inceperii mitingului, in sediul ligii nu se afla presedintele Dumitru Dragomir, ci doar secretarul general Valentin Alexandru.

De asemenea, fanii Rapidului au primit aprobare pentru a protesta, marti, intre orele 18.00 si 21.00, in fata sediului Federatiei Romane de Fotbal.

Tot pentru a protesta fata de conducerile FRF si LPF, aproximativ 20 de suporteri ai FC Rapid au intrat, in 7 august, la ora 18.00, in greva foamei la Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu. Ei spun ca nu vor inceta acest protest decat atunci cand vor demisiona sefii fotbalului romanesc.

TAS a obligat, la 2 august, Federatia Romana de Fotbal sa inregistreze CS Concordia Chiajna in campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, in locul SC FC Rapid SA. Instanta de la Lausanne a anulat astfel decizia luata de Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal in 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna si SC FC Rapid SA. Hotararea TAS a fost pusa in practica, la 5 august, de Comitetul de Urgenta al FRF.

Numarul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de disputa in aceasta vara intre FRF si LPF. Seful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe in Liga I, cate au ramas dupa acordarea licentelor, in timp ce presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a sustinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vanzarea drepturilor TV.

Decizia finala a apartinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotarat, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru mentinerea in primul esalon, intre echipa Rapid, care nu a indeplinit criteriul financiar din manualul de licentiere, si Concordia Chiajna, formatia retrogradata sportiv cel mai bine clasata (locul 15 in sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotararii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestand totodata dreptul echipei giulestene de a juca in primul esalon, in conditiile in care nu are licenta.

Ilfovenii au jucat, totusi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 dupa prelungiri, la 13 iulie.