Petre Grigoras este noul antrenor al echipei de fotbal CFR Cluj, dupa ce Mircea Rednic si-a dat demisia si a anuntat ca nu va mai antrena niciodata in Romania, informeaza Agerpres.

Petre GrigorasFoto: AGERPRES

Petre Grigoras, care a pregatit echipa Otelul Galati intre 2006 si 2009, reusind o calificare pentru Cupa UEFA in sezonul 2007-2008, a fost confirmat in functie, duminica, de presedintele clubului, Iuliu Muresan.

Victoria cu scorul de 2-1 impotriva formatiei Viitorul Constanta, obtinuta sambata seara, pe stadionul 'Dr. Constantin Radulescu', nu l-a impiedicat pe Rednic sa anunte ca pleaca de la CFR Cluj.

"Au fost primele trei puncte si, totodata, si ultimele", a afirmat Mircea Rednic dupa meci, adaugand ca nu i s-a cerut demisia.

"Imi dau eu demisia. Este o despartire pe cale amiabila. Nu m-am simtit tradat de jucatori, de fapt nu de toti. Nu mai antrenez niciodata in Romania. Am mai zis-o, dar acum chiar este definitiv. Sigur asa voi face. Ne despartim pe cale amiabila, nu am ce sa reprosez nici domnului Paszkany, nici jucatorilor. Eu am antrenat echipa, nimeni nu mi-a facut echipa. (...) Am invatat multe in aceste luni cat am stat la echipa asta. Multumesc suporterilor. Mi-as fi dorit sa stau pe banca si la meciul cu Steaua, dar asta e. A fost un mariaj care nu a reusit", a explicat Rednic.

La antrenamentul de miercuri, 7 august, o disputa dintre Rednic si fundasul Cadu a dus la excluderea temporara din lot a portughezului. Rednic i-a reprosat lui Cadu insubordonarea si faptul ca in meciul jucat de CFR Cluj cu FC Vaslui, terminat cu scorul 4-0 pentru moldoveni, Cadu nu a avut reactiile dorite si "doua goluri au trecut pe langa el'. Tehnicianul nu l-a inclus in lot pentru partida de sambata cu Viitorul si a explicat, ulterior, conflictul cu acesta: 'Am avut sedinta dupa meciul cu Vaslui si el, marele Cadu, mi-a reprosat de ce i-am spus domnului presedinte ca l-am intalnit la 12 noaptea prin oras. Cand m-am intalnit cu el i-am spus ca programul este pana la 11,30. Noi ne-am intalnit la ora 12,00. I-am spus ca ori este cu mine ori... si am vazut, a fost cu mine la Vaslui..."