Adrian Zamfir (partenerul lui Nicolae Cristescu din conducerea Rapidului) a declarat, vineri, ca tot Comitetul Executiv al FRF ar trebui sa-si dea demisia dupa decizia TAS-ului de a retrograda formatia din Giulesti. "Tot Comitetul Executiv ar trebui sa-si dea demisia. Am pierdut un contract de trei milioane de euro".

Adrian ZamfirFoto: ltisdro.ro

"Parerea mea este ca tot Comitetul Executiv ar trebui sa-si dea demisia. Pe noi ne-au afectat foarte mult din punct de vedere financiar, pentru ca noi contractele cu jucatorii trebuie sa le menţinem la nivelul Diviziei A, iar noi vom juca in B. Cu alte contracte de publicitate, cu alte fonduri din drepturile de televiziune.

Noi aveam un buget bun pentru promovare, doar ca toate acestea s-au dat peste cap. O prima paguba este de trei milioane de euro, contractul de publicitate cu Murfatlar, era pe un an, daca jucam in Liga 1. Rapidistii pot sa ramana linistiti din doua motive: echipa este acum mai puternica decat credeam pentru Divizia B si ca situatia financiara ramane neschimbata, exista buget pentru Divizia B, nu este nicio problema"

"Mai sunt doua contracte, doar ca cu cei de la Murfatlar am vorbit acum. Sa vedem daca ceilalti isi mentin contractele sau nu. Dar nu pot sa ma pronunt pana nu vorbesc cu avocatii. O sa se hotarasca impotriva cui ne indreptam, daca ne indreptam impotriva FRF sau LPF sau amandorura", a declarat Adrian Zamfir pentru gandul.info.

Nicolae Cristescu: "Este o bataie de joc"

"Este cea mai mare nedreptate din istoria fotbalului romanesc. Cum este posibil ca echipa care si-a castigat de doua ori dreptul de a juca in Liga I joaca in Liga a II-a, iar echipa care a retrogradat de doua ori, si in clasament si la baraj, sa joace in Liga I? Criteriul sportiv nu a contat absolut de loc.

"Este o bataie de joc. Ce ne facem cu investitiile facute? Dar cu munca acestori jucatori care au jucat trei meciuri. Chiar acum este langa mine Ionut Voicu, jucator care si-a spart timpanul jucand pentru Rapid. Ce sa ii spun eu lui acum, ca si-a spart timpanul intr-un meci la misto?", a declarat Nicolae Cristescu pentru Mediafax.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anuntat, in cursul zilei de vineri, ca Federatia Romana de Fotbal trebuie sa retrogradeze Rapidul, iar in locul giulestenilor sa evolueze in Liga 1 formatia Concordia Chiajna.