Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anuntat, in cursul zilei de vineri, ca Federatia Romana de Fotbal trebuie sa retrogradeze Rapidul, iar in locul giulestenilor sa evolueze in Liga 1 formatia Concordia Chiajna. In aceste conditii, derbiul Steaua - Rapid (de sambata, 3 august), nu se va mai disputa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Motivatia TAS:

1. Apelul facut de Concordia Chiajna pe 11 iulie 2013, impotriva deciziei Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie 2013 de disputare a meciului de baraj dintre Concordia Chiajna si Rapid a fost admis.

2. Decizia luata de Comitetul Executiv al FRF in 6 iulie 2013, cu privinta la disputarea barajului dintre Concordia Chiajna si Rapid este anulata.

3. Federatia Romana de Fotbal este obligata sa inscrie Concordia Chiajna in Liga 1, pentru sezonul 2013-2014, in locul lui Rapid Bucuresti.

4. Costurile de judecata vor fi suportate de FRF

5. FRF este obligata sa ii plateasca Concordiei Chiajna suma de 5.000 de franci elvetieni, ca o contributie privind cheltuielile de judecata

6. Decizia este definitiva si irevocabila.

Ce spune TAS-ul:

"Se ordona FRF sa readuca echipa Concordia Chiajna in Liga I. Costurile de judecata vor fi suportate de FRF. De asemenea, Federatia Romana de Fotbal trebuie sa ii plateasca Chiajnei cheltuielile de judecata", conform gsp.ro.

Daniel Pancu - "Trebuie sa respectam decizia TAS"

"Din punct de vedere al imaginii s-a facut dreptate, istoria si traditia Rapidului raman nepatate. Unii fani isi doreau si liga a patra, stiti mandria si orgoliul lor. Noi intrasem de jumatate de ora in cantonament, dar antrenamentul nu il mai facem. S-a facut dreptate pe regulamente, iar daca s-a inventat acel baraj, asta este altceva. Chiajna trebuia sa nu se mai prezinte. Noi, jucatorii, meritam din punct de vedere sportiv sa ramanem in prima liga" - Daniel Pancu, la Digisport.

Concordia, prima anuntata de decizia TAS-ului

"Asa cum v-am spus, noi am facut toate demersurile necesare la TAS, iar acum cateva minute am primit un mesaj de la avocatul nostru care este acolo. TAS ne-a dat dreptate, nici nu imi vine sa cred. Mai fericit de atat nu stiu cand am fost. Concordia va juca in Liga I in locul Rapidului", a declarat Mircea Minea pentru Mediafax.

Oficialul gruparii ilfovene a menţionat ca formatia Concordia va disputa partida din etapa a III-a cu Steaua in locul echipei Rapid. "Noi vom juca acum cu Steaua. Nu stiu daca meciul se va mai disputa sambata. In aceste conditii s-ar putea ca meciul sa se reprogrameze, va dati seama. Nu stiu, acum asteptam si noi instiintarea oficiala de la TAS", a adaugat Mircea Minea.

Ce spune Liga Profesionista de Fotbal

"Daca e o hotarare a TAS-ului, atunci trebuie sa o punem in aplicare. Nu stiu mai multe, nu am fost informat. Va fi o lovitura mortala pentru Rapid, daca se adevereste. Una e sa ai conditii de Liga 1 si alta sa fii in ligile inferioare" - Dumitru Dragomir, presedintele LPF, la B1tv.

"Noi trebuie sa punem in aplicare decizia TAS. Daca TAS a luat aceasta hotarare si ne-o comunica, nu avem loc de intrepretari si trebuie sa o punem in aplicare, sa retrogradam Rapidul. Pana nu primim motivarea nu putem face nimic. Daca acest document vine pana la ora meciului Steaua - Rapid, acesta nu se mai joaca", a completat Dragomir.

Ce spune Rapidul

"Sunt luat pe nepregatite. Eu nu stiu nimic. Ar fi o mare nedreptate. Avand in vedere ca toate capetele de acuzare au fost respinse anterior, azi ma asteptam sa se dea doar motivarea. Normal ar fi sa se joace cu doar 17 echipe in Liga I daca vom fi retrogradati. Se creeaza un precedent periculos, pentru ca TAS nu are competenta de a întoarce o decizie a FRF. Va dati seama, planurile noastre sunt date peste cap, nu mai putem face achizitii. Este o mare nedreptate, pentru ca criteriul sportiv trebuie sa primeze. Noi ne-am castigat de doua ori dreptul de a ramane in Liga I. Sunt bulversat, ne pregateam pentru meciul cu Steaua si acum a venit aceasta veste ca o ghilotina. Deocamdata asteptam si ceva oficial, dupa care vom face toate demersurile necesare sa intoarcem aceasta decizie" - Nicolae Cristescu, presedinte Rapid, la Realitatea tv.

Decizia trebuie pusa in practica de catre federatie. Legat de meciul Steaua - Rapid, hotararea va fi luata de Comitetul de Urgenta din care fac parte Mircea Sandu, Octavian Goga si Dumitru Dragomir, informeaza Digisport.

Rapid a disputat doua meciuri in actualul sezon al Ligii 1 la fotbal: 1-2 cu FC Vaslui si 1-1 cu Viitorul Constanta.

Giulestenii au invins, pe 13 iulie, pe Stadionul "Dinamo", cu scorul de 2-1 dupa prelungiri, echipa Concordia Chiajna, intr-un meci de baraj pentru obtinerea dreptului de participare in editia 2013/2014 a Ligii 1.