Agentia de Monitorizare a Presei "ActiveWatch" a anuntat, in cursul zilei de marti, printr-un comunicat postat pe site-ul institutiei, ca va sesiza UEFA cu privire la comportamentul managerului general al FC Steaua, Mihai Stoica, care, impreuna cu doi bodyguarzi, a agresat o jurnalista a Protv in Macedonia, la Skopje, informeaza Mediafax.

Mihai StoicaFoto: AGERPRES

"ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc al reprezentantilor Steaua si cere solidaritate din partea colegilor de breasla ai jurnalistilor agresati si intimidaţi de oficialii Steaua.

De asemenea, ActiveWatch face inca un apel la conducerea clubului Steaua sa respecte blazonul clubului pe care il reprezinta, printr-un comportament civilizat si deschis in relatia cu presa, mai ales ca majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare", se precizeaza in comunicatul "ActiveWatch".

"De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reactie la modul (critic) in care jurnalistii au relatat despre comportamentul celor care conduc clubul", se mai precizeaza in comunicat.

"ActiveWatch" Agentia de Monitorizare a Presei este o organizatie de drepturile omului care militeaza pentru comunicarea libera in interes public.

Steaua se afla intr-o perioada de proba de cinci ani, dupa implicarea in cazul "Valiza".