Primaria Ploiesti a virat, joi, suma de 1,2 milioane de euro in contul clubului Petrolul, banii reprezentand o prima transa din totalul de trei milioane de euro pe care municipalitatea le va acorda galben-albastrilor pentru performantele obtinute in acest sezon, potrivit Agerpres.

FC PetrolulFoto: fcpetrolul.ro

Purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti, Alina Istratescu, a declarat ca in cursul zilei de joi a fost trimis la Trezorerie ordinul de plata pentru virarea in conturile clubului Petrolul a sumei de 1,2 milioane de euro.

Conform datelor oferite de municipalitate, dupa ce Petrolul Ploiesti a castigat Cupa Romaniei-Timisoreana la fotbal, diferenta pana la suma de trei milioane de euro, prevazuta intr-o hotarare a Consiliului Local Ploiesti pentru performanta sportiva realizata, va fi virata in mai multe transe pe durata sezonului competitional 2013-2014.

"Diferenta de pana la trei milioane de euro, cat a stabilit Consiliul Local prin hotararea luata, va fi virata catre FC Petrolul in mai multe transe, pe toata durata sezonului competitional 2013-2014. Domnul Daniel Capra a fost de acord cu propunerea pe care i-am facut-o, promitand ca, avand in Primaria Ploiesti un partener solid, va mentine obiectivele de performanta si pentru sezonul urmator", se precizeaza intr-un comunicat de presa dat publicitatii la acel moment.

Petrolul Ploiesti a castigat Cupa Romaniei-Timisoreana la fotbal, dupa ce a invins echipa CFR Cluj cu scorul de 1-0 (1-0).

Petrolul Ploiesti si CFR Cluj sunt singurele echipe din provincie care au cucerit Cupa Romaniei in ultimii 18 ani, ploiestenii reeditand performanta din 1995. CFR a cucerit Cupa in 2008, 2009 si 2010, iar Petrolul are in palmares doua trofee, in 1963 si 1995. Petrolul a mai jucat finala in 1952 (cand se numea Flacara).