​Dupa ani de negocieri si sperante, Rapidul a iesit din era George Copos. "Farmecul vietii" a fost preluat de Adrian Zamfir si Nicolae Cristescu - personaje necunoscute in viata publica romaneasca. Zamfir a detinut functia de Presedinte al Ligii Tinerilor Intreprinzatori Social-Democrati din PSD. Este unul dintre actionarii cluburilor Gossip din Bucuresti si Mamaia. "De la doi ani tin cu echipa asta, ma lua tata in cîrca si ma ducea pe stadion", a precizat Nicolae Cristescu despre trecutul sau de rapidist.

Nicolae CristescuFoto: Captura YouTube

Nicolae Cristescu este un personaj misterios, venit in prim-planul vietii publice odata cu negocierile pentru preluarea Rapidului. Este, conform spuselor sale, un rapidist adevarat care fost alaturi de echipa chiar si pe vremea comunismului. "Dintodeauna am fost alaturi de Rapid. In '88 am devenit director de complex la Piata Floreasca. Lumea traia greu in Romania, produse pe cartela, saracie. Eu le dadeam carne de porc, de vita, sucuri celor de la Rapid. Inainte de meciuri opreau la mine, apoi mergeam impreuna la meciuri", a declarat Nicolae Cristescu pentru Gazeta Sporturilor.

Nascut pe strada Turda, langa Podul Grant, Nicolae Cristescu marturiseste ca tine cu Rapid inca de la varsta de doi ani. Nu rata nicio deplasare si niciun antrenament al echipei favorite.

Nu ii place sa iasa in evidenta

"Nu mi-a placut sa ies in fata. Episodul in care le-am facut cinste jucatorilor la han (n.r. in urma cu cateva sezoane) a fost doar un gest: i-am dus la un tur al Casei Poporului, am vrut sa vada si Spadacio, si Bozovici (n.r. fotbalisti care au evoluat la Rapid) ce avem, apoi am organizat o sarbatoare. Au fost multe de acest fel. Am fost mereu in viata Rapidului" - Nicolae Cristescu.

"Masoneria si sportul n-au de-a face"

"Sunt mason. Dar masoneria e o organizatie mult prea serioasa si importanta ca sa o asociem cu o activitate sportiva. Chiar m-a sunat Marele Maestru al Romaniei, medicul Radu Balanescu, directorul Spitalului "Grigore Alexandrescu", dupa toate asocierile cu Rapidul. Prin dumnealui tara noastra va organiza cel mai mare eveniment masonic planetar, care se tine o data la 7 ani si reuneste toti marii maestri din lume" - Nicolae Cristescu.

De unde vor veni banii pentru sustinerea Rapidului

"Sunt mai multe afaceri, atat ale mele, cat si ale partenerului meu, Adrian Zamfir. Terenurile mele, insumate? Ajungem la o suma colosala. Eu si Zamfir suntem implicati fiecare cu cate 50%. Rapidul va avea doi patroni.

Ce afaceri are Nicolae Cristescu

"Eu nu am doar o piata, ci doua. Am mai multe carmangerii si macelarii, 320 de magazine, doua hoteluri, un restaurant, plus o aripa a Spitalului Caritas. Iar daca as aduna suma totala a terenurilor pe care le detin, as ajunge la o suma colosala" - Nicolae Cristescu, citat de gsp.

Adrian Zamfir - implicare in politic, sprijinit de PSD

"Adrian Zamfir? Presedinte al Ligii Tinerilor Intreprinzatori Social-Democrati, din PSD si, potrivit surselor Hotnews.ro apropiat de ministrul Tineretului, Nicolae Banicioiu. Intre timp, si-a dat demisia pentru a nu exista ceva politic la Rapid. A ramas doar membru PSD. Eu stiu ca are afaceri imobiliare, o retea de discoteci pe litoral, doua firme de paza si protectie" - Nicolae Cristescu, despre partenerul Adrian Zamfir.

Adrian Zamfir - actionar la clubul Gossip

"Am ajuns in aceasta afacere din intamplare, insa am fost entuziasmat de la bun inceput si imi place in continuare ce fac", a declarat Adrian Zamfir, unul dintre actionarii cluburilor Gossip din Bucuresti si Mamaia.

Vor mai aparea si alte nume surprinzatoare pe lista investitorilor

"Eu si domnul Zamfir ne-am implicat la Rapid, atat. Bine, dupa ce am anuntat ca salvam Rapidul, ni s-au alaturat o sumedenie de personalitati care vor sa ajute si vor investi. Nu voiau cu domnul Copos, acum isi doresc. Numele lor le veti afla curand. E o lista surprinzatoare" - Nicolae Cristescu.

Nicolae Cristescu despre el insusi

"Sunt un om de afaceri. De 10 ani sunt consilier la Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului. Am fost si inspector OSCE, observator, la alegerile din Republica Moldova. Nu mi-a placut sa ies in fata. In acest complex vom deschide si cea mai mare piscina din Bucuresti. Avem spatiu de cazare, aici vor locui pustii de la scoala de fotbal pe care o va avea Rapid. Va spun clar, vrem sa facem lucruri de elita" - Nicolae Cristescu.

Tot ce se va face la Rapid va trece intai pe la Nicolae Cristescu

"In tot ce fac, eu ma implic 100%. Totul trebuie sa treaca prin mine, prin fata ochilor mei, sa stiu eu si sa am sub control. Asa am facut mereu, in orice. Asa va fi si la Rapid. Nimic fara consimtamintul meu si al domnului Zamfir, absolut nici un detaliu" - Nicolae Cristescu.

Ii cunoaste pe oamenii de fotbal din Romania

"Ce sa spun, cunosc toata lumea din fotbalul romanesc. Ne stim de douazeci de ani, poate si mai mult. Si cu fratii Becali, si cu Anamaria Prodan, si cu patronii, cu Dinu Gheorghe... ce sa mai povestesc..." - Nicolae Cristescu.

Ce obiective are cu Rapidul

"Vreau ca Rapidul sa redevina club de elita. Sa ne luptam la titlu si chiar sa il castigam! Nu vreau golaneala, vreau elita. Transformam fotbalul din Giulesti intr-un veritabil spectacol. Galeria e prea frumoasa ca sa nu aiba parte de asa ceva. Rapid va fi formata, 90%, din tineri romani de perspectiva" - Nicolae Cristescu.

Nicolae Cristescu, despre viata de familie

"Am trei copii. Fata cea mica are 14 ani si a intrat cu media 9 la Liceul Nicolae Tonitza, e foarte talentata la pictura. Fata cea mare are 25 de ani si administreaza Hanul Vlasia de cand avea 18 ani. Iar fiul meu, de 34 de ani, administreaza pietele si magazinele" - Nicolae Cristescu.

A petrecut o ora si jumatate cu Vladimir Putin la Moscova

"Am petrecut o ora si jumatate cu Vladimir Putin la Moscova. Masoneria nu are legatura cu Rapid, cu sportul. Cand masonul Vaida Voievod semna tratatul de Pace la Londra, pentru Romania, o facea strict pe filiera masonica. Uite, mi se zbarleste pielea pe mine cand povestesc" - Nicolae Cristescu.

De-a lungul timpului, George Copos a mai incercat in trei randuri sa vanda gruparea giulesteana, in 2008, 2009 si 2013, dar negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache si Gruia Stoica au esuat.