Omul de afaceri Nicolae Cristescu a anuntat, luni seara, ca a semnat contractul de vanzare-cumparare cu actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, si a devenit impreuna cu asociatul sau, Adrian Zamfir, noii proprietari ai gruparii giulestene, potrivit Mediafax.

Rapid, amendata din cauza suporterilorFoto: AGERPRES

Stirea a fost confirmata si de Dumitru Dragomir, presedintele LPF, care a declarat, luni, ca noul proprietar al echipei Rapid este omul de afaceri Adrian Zamfir. "Rapidul este al lui Adrian Zamfir, domnul Nicolae Cristescu este deocamdata asociat", a spus Dragomir la Digi Sport.

"Este un moment istoric. Dupa o lupta seculara s-a semnat contractul de vanzare-cumparare a clubului Rapid. Ma bucur ca s-a concretizat acest vis al rapidistilor. Sper sa ducem Rapidul acolo unde vor toti suporterii. Este un contract de vanzare-cumparare atipic, pentru ca practic noi ne-am asumat niste datorii, iar vazatorul, George Copos, n-a incasat nimic. Ba chiar ramane si el cu niste datorii. In acelasi timp, noi practic n-am cumparat nimic, nici stadion, nici baza sportiva, ci doar un brand. De aceea spun ca este un contract atipic. Suma tranzactiei a ramas aceeasi. Insa important este ca finalul este unul fericit", a spus Cristescu.

Intrebat cum se vor imparti actiunile intre el si Adrian Zamfir, Cristescu a raspuns: "E problema noastra cum sunt impartite actiunile. Noi suntem parteneri egali, asa am plecat de la inceput si asa vom ramane".

Cristescu a afirmat ca George Copos nu a fost fericit ca a vandut Rapidul. "Prea fericit nu a fost domnul Copos, pentru ca se desparte de un club pe care l-a tinut 20 de ani, dar stie ca lasa clubul pe maini bune. Eu si domnul Zamfir suntem doi rapidisti. Chiar imi pare rau ca asociatul meu nu este aici, dansul e mai retras si de aceea nu a venit sa discute cu dumneavoastra. Pentru domnul Copos raman valabile cele patru invitatii la fiecare meci al Rapidului pe care i le-am promis. El e prietenul nostru si ramane prietenul Rapidului. Chiar daca in ultima perioada nu a mai putut sa intretina Rapidul, nu este de condamnat. El este de apreciat pentru cei 20 de ani in care a investit suflet si bani in aceasta echipa, a precizat Cristescu.

Nicolae Cristescu a recunoscut ca a vrut de doua sau trei ori sa se retraga din negocieri, dar a rezistat datorita galeriei giulestene: "In aceste negocieri am avut sprijinul galeriei si al intregii suflari rapidiste. Datorita lor am rezistat in aceasta luna, pentru ca, recunosc, de 2-3 ori am fost pe punctul de a renunta".

Noul proprietar al FC Rapid a declarat ca presedintele clubului va fi Grigore Sichitiu, iar primul obiectiv al echipei este mentinerea in Liga I. "Primul nostru obiectiv este castigarea barajului. Un meci istoric as spune eu pentru Rapid. Maine (n.r. - marti), eu si asociatul meu ne vom intalni cu fotbalistii sa semnam contractele. Am vorbit in mare parte cu toti. Pancu este pe viata la Rapid. El va semna un contract pe un an, dar va face parte si din staful clubului. Pentru Sapunaru si Daniel Niculae sunt discutii, eu personal le iau in calcul, dar maine vom stabili exact lotul pentru baraj. Singura promisiune pe care le-o fac suporterilor este ca vom face toate eforturile sa trecem de acest meci de sambata si sa ramanem in Liga I. Grigore Sichitiu va fi presedentele clubului, iar antrenor Marian Rada", a spus Cristescu.

Marian Cristescu a afirmat ca el si asociatul sau Adrian Zamfir vor organiza o conferinta de presa, marti, de la ora 15.00, la Stadionul Giulesti - Valentin Stanescu.