Gica Popescu a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca va candida la sefia FRF, alegerile urmand sa aiba loc in 2014. "Cristi Chivu ni se va alatura in momentul in care isi va incheia cariera de fotbalist. Sunt convins ca putem face o treaba buna", a declarat fostul capitan al Barcelonei.

Gica PopescuFoto: AGERPRES

Din echipa lui Gica Popescu vor face parte, printre altii, Gica Hagi, Ilie Dumitrescu si Bogdan Stelea.

"Da, m-am hotarat, voi candida pentru postul de sef al FRF. Am venit in fata dumneavoastra cu o parte din echipa care ma va sustine in acest proiect. Pe langa Stelea, Ilie Dumitrescu si Hagi, mai este si Chivu, care se va alatura echipei mele dupa ce se va lasa de fotbal. Nu a fost lasat de Inter la aceasta conferinta, pot sa inteleg asta, de altfel i-am i transmis sa joace cat mai mult. Aceasta generatie care a facut cele mai multe lucruri bune pentru Romania merita sansa de a conduce fotbalul din Romania. Iubim culorile tarii noastre, asta este cel mai important.

Daca voi ajunge la sefia FRF, nu vom da afara toti oamenii de acolo, pentru ca exista persoane competente si acolo. Portile noastre vor fi deschise pentru toti cei care vor sa puna umarul la reconstructia fotbalului romanesc. Gica Hagi si Bogdan se vor ocuzpa de departamentul tehnic, fara a avea treaba cu echipa nationala, iar Ilie si cu mine ne vom acupa de administrativ. Timpul este foarte scurt, stiind ce vrem sa facem in perioada urmatoare. Vrem sa ne intalnim cu reprezentantii ligilor inferioare, cu reprezentantii mass-media. De asemenea, vom face un turneu important la federatiile importante din Europa, Germania, Spania, Italia, Franta, Olanda, Anglia, pentru a vedea cum sunt organizate si pentru a invata cum trebuie sa procedam si noi. Tin foarte mult la recredibilizarea fenomenului fotbalistic" - Gica Popescu, intr-o conferinta de presa.

"O spun cu parere de rau ca echipa nationala nu mai este brandul care atragea inainte spectatori si sponsori. Trebuie recladit acest brand ca sa facem performanta, deoarece avem potential. Daca nu vom putea face acest lucru, vom ridica mana si vom pleca acasa. Sa nu credeti insa ca acest lucru se va putea face peste noapte. Nivelul la juniori a ajuns atat de jos incat trebuie sa facem ceva pentru a-l readuce acolo unde a fost", a completat Gica Popescu.

"M-am simtit dator sa fiu alaturi de el, pentru a-l sustine sa aiba succes. Vom readuce fotbalul romanesc acolo unde trebuie. Voi ramane alaturi de clubul si academia mea. Il voi ajuta pe partea tehnica (n.r. - pe Popescu). Nu o sa am o functie clara, pentru ca nu voi pleca de la clubul meu. Gica, contezi pe mine si daca vei castiga sa facem performanta" - Gica Hagi.

"Sunt onorat ca fac parte din aceasta echipa. Am plecat in aceasta formula - sunt emotionat cand vorbesc despre respectul pentru Romania. Este un slogan, o mentalitatea in randurile noastre. Toti dadeam ce e mai bun pentru echipa nationala" - Ilie Dumitrescu.

Mircea Sandu, actualul presedinte al FRF, se afla in functie din anul 1990, luna august.