Spania a fost invinsa categoric de Brazilia in finala Cupei Confederatiilor, scor 3-0, dupa un meci in care campioana mondiala a fost depasita la toate capitolele. "Uneori mai e nevoie si de cate un esec, nu trebuie sa incepi sa crezi ca esti invincibil. E o infrangere, dar nu un final de era", a precizat Vicente del Bosque, selectionerul ibericilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Nu vreau sa caut scuze, Brazilia a fost mai buna. A avut mai multa energie si asta s-a vazut la fiecare actiune. Adversarii trebuie felicitati. Am avut ghinion in startul meciului, la finalul primei reprize si la inceputul celei de-a doua, dar nu justifica infrangerea. Brazilia a aratat ca e una dintre marile favorite la castigarea Mondialului.

Uneori mai e nevoie si de cate un esec ca sa nu incepi sa crezi ca esti de neinvins. E o infrangere care doare si trebuie sa facem o analiza, dar fara sa pierdem din vedere toate succesele din ultimii ani.

E un esec, dar nu un final de era. Avem fotbalisti buni, cu un stil bine definit, un grup cu atmosfera buna, un fotbal care a cucerit intreaga lume si care ne-a ajutat sa castigam multe trofee. Nu vom schimba totul pentru o singura infrangere, nu e momentul sa criticam. Am facut un turneu bun si jucatorii s-au pregatit la maximum timp de 28 de zile", a declarat Vicente del Bosque, citat de gsp.

"Nu ne-a iesit nimic. Nu ne-am regasit in niciun moment. Golul primit rapid ne-a ingreunat munca. Am resimtit din plin lovitura, am fost dominati si am platit pentru greselile facute. Ei au avut ritm, intensitate, au pus presiune, per total, au fost mai buni. Nu am oferit o imagine buna, ne pare rau, era o zi speciala, ne doream enorm sa castigam si sa lasam o impresie frumoasa" - Xavi Hernandez.

"Nu suntem roboti, trebuia sa vina si ziua asta. Sunt zile in care nu-ti iese nimic si noi am avut o astfel de zi in care nu ne-a iesit nimic din primul minut. Au marcat foarte rapid. A fost distanta mare intre linii, trebuie sa felicitam Brazilia pentru ca a stiut cum sa joace contra noastra" - Sergio Ramos.