UEFA a amanat pentru marti, 25 iunie, decizia in cazul echipelor Steaua Bucuresti, Fenerbahce si Besiktasi. "Forul european doreste sa publice in acelasi timp deciziile luate in cazul Stelei si al turcilor. Comisia de Disciplina a hotarit deja soarta celor trei echipe, iar acum lucreaza la redactarea verdictelor. Anuntul oficial va fi comunicat mai intii cluburilor, dupa care va fi facut public in aceasta seara sau miine dimineata", a declarat un oficial UEFA pentru GSP.ro.

Un nou motiv de ingrijorare pentru gruparea ros-albastra o poate reprezenta si faptul ca doar emblema ei nu se mai regaseste pe site-ul UEFA pe pagina echipelor care participa in tururile preliminare. Lipsei emblemei nu este explicata in mod oficial si se poate dovedi o simpla eroare.

UPDATE: Mircea Sandupentru Mediafax: Romania nu pierde locul de Liga Campionilor in cazul excluderii Stelei

"Deci, indiferent de verdictul de azi, Steaua are caile de atac, fara doar si poate. Si trebuie sa se decida inainte de a incepe competitia. Pentru ca in cazul in care Steaua este exclusa definitiv, dupa cele trei instante judecatoresti, atunci, conform regulamentului, trebuie sa patrunda in Liga Campionilor echipa de pe locul doi din campionatul Romaniei si se coboara un loc cu Liga Europa (n.r. - FC Vaslui ar urma sa evolueze in Liga Europa). Astea sunt prevederile regulamentare. Eu am discutat de doua ori cu colegii de la departamentul international si este clar, in urma criteriului sportiv si mai apoi cel de licentiere, echipa de pe locul urmator participa la competitie in situatia in care cea care si-a capatat dreptul nu indeplineste conditiile. In 2007, undeva in aprilie, s-a luat aceasta decizie, ca orice decizie definitiva sa atraga dupa sine inlocuirea cu urmatoarea clasata. Dar poate nu e nevoie de asta. In orice caz, Romania nu pierde locul in Champions League, merge echipa de pe locul doi", a declarat Sandu pentru Mediafax.

Oficialul FRF considera ca Steaua ar trebui sa se gandeasca deja cum sa se pregateasca pentru a se apara la Comisia de Apel a UEFA si la TAS.

UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva clubului Steaua dupa decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul "Valiza", care l-a condamnat pe finantatorul Gigi Becali la trei ani de inchisoare pentru dare de mita si fals in acte.

Forul european a precizat, la 10 iunie, ca acest caz este analizat in 21 iunie si ca un verdict va fi dat in saptamana care incepe la 24 iunie.

Daca si instanta de la Nyon va ajunge la concluzia ca tentativa de premiere facuta de Becali in 2008 reprezinta un act de coruptie, Steaua risca sa fie exclusa din editia viitoare a principalei competitii europene de cluburi, Liga Campionilor, unde ar trebui sa participe in calitate de campioana a Romaniei.

Steaua se va duela (in cazul in care va primi unda verde din partea UEFA) cu Vardar Skopje in turul doi preliminar al Champions League. Tragerea la sorti a avut loc luni. Vardar este campioana Macedoniei.

Steaua a fost cap de serie - Turul doi preliminar al Champions League

(16/17 iulie - 23/24 iulie). Steaua va juca primul meci pe teren propriu.

Vardar Skopje a castigat campionatul din Macedonia. Evolueaza pe stadionul "Philip II Arena", cu o capacitate de 33.460 de locuri.

Formatia din Skopje are in palmares 8 titluri de campioana si 6 cupe ale Macedoniei.