Judecatoria Sectorului 2 a stabilit data la care va avea loc primul termen in "Dosarul dezafilierii Craiovei", infomeaza gsp. Mircea Sandu (presedintele FRF) si Dumitru Dragomir (presedintele LPF) vor fi chemati la Tribunal in data de 12 septembrie 2013.

Dumitru Dragomir (foto arhiva)Foto: Hotnews

Sandu si Dragomir vor aparea in fata anchetatorilor pe 12 septembrie, atunci cand va avea loc primul termen in "Dosarul dezafilierii Craiovei".

Bunurile celor doi oficiali se afla sub sechestru, insa momentan Mircea Sandu si Dumitru Dragomir nu au fost suspendati din functiile pe care le detin.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sunt acuzati in primul rand de abuz in serviciu. Pe lista se mai afla sustragerea de sub sechestru si influentarea celorlalti membri ai Comitetului Executiv.

Istoricul cazului

In data de 20 iulie 2011, Comitetul Executiv al FRF a votat dezafilierea echipei Universitatea Craiova.

Universitatea Craiova a facut plangere penala impotriva membrilor Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea echipei din Banie (in data de 16 septembrie 2011 a fost formulata plangerea).

DNA a pornit urmarirea penala in baza plangerii penale depuse de oficialii Stiintei. Clubul oltean ii acuza pe oficialii Comitetului Executiv al FRF de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Universitatea Craiova cere despagubiri de peste 50 de milioane de euro de la FRF. De unde provin banii: 39 de jucatori au devenit liberi de contract si au fost preluati de alte cluburi gratis.

Cum a motivat Comitetul Executiv al FRF decizia:

"Comitetul Executiv a adoptat in sedinta din 20 iulie 2011, cu zece voturi pentru si 2 abtineri, in temeiul art 18. alin 2 coroborat cu prevederile art 18 alin 1 lit b din statutul FRF, masura excluderii provizorii a clubului de fotbal Fotbal Club U Craiova SA, urmand sa supuna aceasta masura validarii primei Adunarii Generale a FRF".

Componenta C.Ex al FRF care a votat:

1. Mircea Sandu - presedinte FRF (a semnat)

2. Dumitru Dragomir - primvicepresedinte FRF (nu a semnat)

3. Octavian Goga - vicepresedinte FRF (a semnat)

4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)

5. Cornel Sfaiter reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)

6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)

7. Stefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)

8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)

9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii si juniori (a semnat)

10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)

11. Vasile Avram - presedinte CCA (nu a semnat)

12. Sorin Terbea - reprezentantul cluburilor de fotbal in sala (a semnat).

Dupa ce formatia din Banie a fost dezafiliata, jucatorii Stiintei au devenit imediat liberi de contract, plecand astfel gratis de la Universitatea.