Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu a dat dreptate clubului Malaga, in aceste conditii formatia iberica neavand drept de participare in viitorul sezon al cupelor europene, informeaza site-ul oficial al gruparii din Primera Division.

TAS-ul nu a dat dreptate celor de la MalagaFoto: malagacf.com

Dupa ce a ajuns in acest an pana in sferturile Champions League (a fost eliminata dramatic de Borussia Dortmund), Malaga nu va putea participa in viitorul sezon al Europa League, desi castigase acest drept dupa ce a incheiat campionatul din Spania pe locul sase.

Sanctiunea dictata impotriva echipei Malaga a fost impusa de Comitetul de Control Financiar al UEFA - spaniolii nu au indeplinit conditiile impuse de Fair-Play-ul Financiar.

"Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis sa respinga apelul gruparii Malaga, care este exclusa astfel din sezonul 2013/2014 al Ligii Europa si va plati o amenda de 300.000 de euro", anunta TAS, conform Mediafax.

Instanta de Control Financiar a UEFA a decis suspendarea clubului Malaga din cupele europene pentru doua din urmatoarele patru sezoane in care se va califica, din cauza datoriilor catre alte cluburi si catre autoritatile fiscale. Gruparea spaniola a ramas cu o suspendare de un sezon dupa ce a facut dovada ca si-a achitat pana la 31 mai datoriile catre alte cluburi.

Malaga va putea participa in cupele europene in sezonul 2014-2015. In locul Malagai, in Europa League va participa FC Sevilla.