Anchetatorii au descins, marti dimineata, la Clubul Sportiv Jiul Petrosani, unde fac perchezitii in biroul finantatorului echipei de fotbal, Alin Simota, in prezenta acestuia, transmite Mediafax. Ancheta in acest caz este coordonata de procurorii DIICOT Alba.

Alin Simota (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Anchetatorii perchezitioneaza biroul omului de afaceri Alin Simota de la baza sportiva din municipiuul Petrosani, perchezitiile avand loc in prezenta acestuia, care a fost adus de la locuinta sa la baza sportiva.

Alin Simota este consilier local PNL la Petrosani, iar in mandatul 2008-2012 a fost consilier judetean la Hunedoara.

Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din judet, fiind si finantator al echipei de fotbal Jiul Petrosani, a dezvoltat afaceri atat in domeniul constructiilor, cat si in domeniul energetic, castigand mai multe licitatii organizate de CJ, in perioada in care a fost consilier judetean.

Alin Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societati comerciale, unele dintre ele intrand in insolventa, s-a aflat de mai multe ori in atentia anchetatorilor pentru evaziune fiscala, stopaj la sursa si emitere de file cec fara acoperire.

DIICOT: Alin Simota, liderul unei grupari care santaja oameni de afaceri din Hunedoara

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba-Iulia au destructurat o grupare infractionala organizata deosebit de violenta, constituita din opt persoane, care a actionat în principal în judetul Hunedoara si ar fi santajat oameni de afaceri locali.

Gruparea infractionala era organizata pe paliere de comanda si executie, fiind suspectata de acte de violenta, santaj, camatarie si înselaciune, se arata într-un comunicat de presa al DIICOT.

Din probele aflate la dosar rezulta ca liderul gruparii era Alin Simota, care transmitea ordinele catre inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor în executare.

"La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se afla datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca acestia sa-si retraga memoriile si plangerile formulate catre diverse institutii", au precizat procurorii DIICOT, conform Mediafax.