Internationalul roman Gabriel Tamas, jucator al echipei engleze West Bromwich Albion, a primit interdictie de a parasi tara timp de 30 de zile, in urma incidentelor pentru care a fost dus la audieri, vineri dimineata, de politistii Sectiei 1, informeaza Mediafax.

Gabriel TamasFoto: AGERPRES

Interdictia a fost dispusa de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Fotbalistul poate contesta masura preventiva, in termen de trei zile, la instanta.

Tamas este cercetat pentru ultrraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice si distrugere, potrivit unor surse judiciare.

El a fost dus la audieri dupa ce ar fi spart un geam de la un bloc de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, acesta fiind incatusat, intrucat era agitat, potrivit unor surse din Politie.

Sursele citate au precizat ca o persoana a sunat la 112 si a anuntat ca un barbat care a spart un geam se afla in fata unui boc de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara.

La fata locului a ajuns un echipaj al Sectiei 1 Politie, care l-a gasit pe fotbalistul Gabriel Tamas foarte agitat si confuz. Acesta a fost imobilizat, incatusat, urcat in masina si dus la sectia de Politie, pentru a fi audiat.

Sursele citate au precizat ca Gabriel Tamas le-a spus politistilor ca nu stie cum a ajuns in fata blocului respectiv.

O inregistrare a camerelor de supraveghere, postata pe prosport.ro, arata cum internationalul Gabriel Tamas a lovit usa de la intrare intr-un bloc cu picioarele pana cand a rupt-o, apoi a patruns in cladire si a urcat cu greu la etajul I.

In imagini apar alte doua persoane, probabil femeia de serviciu a blocului si un locatar, care refuza sa-i deschida usa de la intrarea in scara. Enervat, Tamas a lovit cu piciorul pana cand o parte din usa de tip termopan s-a desprins si fotbalistul a patruns in scara blocului prin spartura creata.

Gabriel Tamas a fost surprins apoi de camere urcand cu dificultate pana la etajul I al imobilului.

Fotbalistul legitimat la WBA este convocat la echipa nationala pentru meciul amical cu Trinidad/Tobago de marti, 4 iunie.

Selectionerul Victor Piturca a declarat, vineri, la reunirea nationalei de la Mogosoaia, ca incidentul in care a fost implicat Gabriel Tamas ii este caracteristic acestuia, subliniind insa ca nu-l va pedepsi pe jucator, deoarece era in ziua lui libera.