UEFA a anuntat, in cursul zilei de miercuri, ca formatia Rapid a fost exclusa din cupele europene pentru urmatoarele trei sezoane, informeaza Mediafax. In plus, giulestenii vor fi nevoiti sa plateasca si o amenda de 100.000 de euro. Dinamo va putea insa sa joace in competitiile organizate de forul european.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Instanta de Control Financiar (CFCB), reunita la Nyon, a luat decizii privind cazurile mentionate intr-un comunicat din 21 decembrie 2012. Opt cluburi au fost sanctionate din cauza datoriilor si au avut la dispozitie pana la 31 martie sa-si rezolve problemele, evitand aplicarea suspendarilor decise. FC Rapid Bucuresti (Romania) si FC Arsenal Kiev (Ucraina) nu au indeplinit conditiile impuse de CFCB. Rapid Bucuresti a fost amendat cu 100.000 de euro si exclus din urmatoarea competitie europeana in care se va califica in viitoarele trei sezoane (2013/14, 2014/15, 2015/16)", se arata pe site-ul oficial al UEFA, conform Mediafax.

"CFCB confirma ca Málaga (Spania), HNK Hajduk Split (Croatia), NK Osijek (Croatia), FC Dinamo Bucuresti (Romania), FK Partizan (Serbia) si FK Vojvodina (Serbia) au indeplinit conditiile impuse, astfel ca sanctiunile nu se aplica", se mai precizeaza pe Uefa.com.