Aproximativ 50 de fani rapidisti s-au strans, vineri, la pranz, in fata sediului ICCJ, unde este programat un nou termen in dosarul transferurilor, si cer condamnarea la inchisoare a actionarului majoritar al FC Rapid, George Copos, pe care il considera vinovat de situatia actuala a clubului, relateaza Mediafax.

Presedintele Ligii Suporterilor Rapidisti, Dan Teodorescu, a sosit imbracat in uniforma de detinut si a arborat un banner cu mesajul: "Te astept sa te iubesc. Colegul din patul de jos".

"El este singurul vinovat pentru situatia in care se afla clubul, aflat in insolventa si fara licenta pentru Liga I", a declarat Teodorescu.

Pe trotuarul de vizavi, 15 suporteri sunt imbracati in tricouri albe, pe care au inscriptionata cate o litera, formand mesajul: "Copos la puscarie".

Fanii au adus coliva, au aprins lumanari si au cantat Vesnica Pomenire. Pe coliva au pus o lumanare cu cifra 5, reprezentand numarul de ani de inchisoare la care a fost condamnat Copos de Curtea de Apel

Totodata, fanii au scandat: "George Copos ai dat cu Rapid pe jos si te vom blestema sa te duci la Rahova".

Instanta de fond si mai apoi Comisia de Apel a Sistemului National de licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal au respins dosarul FC Rapid, club aflat in insolventa, privind acordarea licentei pentru editia 2013-2014 a Ligii I.

Conform regulamentului, dupa data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenta la instantele de pe plan national pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie sa se pronunte pana in 31 mai cand se incheie procedura de licentiere.

Copos a declarat luni ca va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia de neacordare a licentei.

Urmatorul termen in dosarul de insolventa al FC Rapid deschis la Tribunalul Bucuresti este vineri, data la care instanta va confirma sau nu planul de reorganizare aprobat de Adunarea Generala a creditorilor.

SC FC Rapid SA are de achitat datorii in valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creante admis de adminstratorul judiciar in dosarul de insolventa.

La masa credala au fost inscrisi 163 de creditori care au solicitat creante in valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), insa administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 7 decembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea SC FC Rapid SA si a deschis procedura de insolventa a clubului condus de George Copos.

UPDATE Ioan Becali a impins un cameraman in fata sediului ICCJ: "Pai sa cad eu?"

Tot in fata sediului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, fostul impresar Ioan Becali a bruscat un cameraman, relateaza Mediafax.

Inainte de a intra in cladire, Becali s-a impiedicat, apoi a impins un operator al postului national, care a cazut si s-a lovit la cot. "Ce-aveti ma, mi-ati spart capul! Pai sa cad eu? Pe ce sa ma sprijin?", a spus Becali, nervos.

Ioan si Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Netoiu si Gheorghe Popescu de fotbal sunt prezenti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde sunt judecate contestatiile facute de DNA si de cei opt oameni din fotbalul romanesc in dosarul transferurilor de jucatori.