FRF a explicat, pe site-ul oficial, care va fi procedura in cazul echipelor din Liga 1 care vor retrograda la finalul acestui sezon. Astfel, pe langa ocupantele locurilor 15, 16, 17 si 18 vor evolua in al doilea esalon si formatiile care nu au primit licenta pentru viitoarea stagiune.

Liga 1Foto: Agerpres

UPDATE:

"Se joaca in inferioritate numerica. Adica daca raman 16 se joaca in 16. De la 14 in jos se joaca in play-off si play-out. Eu am prevazut ca vor fi necazuri cu licentierea. Eu mi-am luat masuri, am prevazut in contract cu televiziunile ca si daca raman 12 echipe nu se diminueaza suma" - Dumitru Dragomir la Digi Sport.

Iata comunicatul FRF, postat pe site-ul oficial:

1. Conform art.6 din Regulamentul FRF de organizare a activitatii fotbalistice, preluat integral din Regulamentul FIFA privind aplicarea statutului, dreptul unui club de a participa in campionatele ligilor nationale depinde, in primul rand, de meritul sportiv al acestuia si, in al doilea rand (in cazul nostru, numai in Liga I), de indeplinirea criteriilor stabilite pentru licentiere. Un club va evolua in editia urmatoare a Ligii I numai in cazul in care indeplineste, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:

a) Se claseaza la finalul editei 2012/2013 pe unul din locurile 1–14;

b) A obtinut licenta pentru participarea in editia 2013/2014 a campionatului Ligii I (potrivit prevederilor art.22 din Regulamentul de aplicare a statutului FRF).

2. Astfel stand lucrurile, echipele din Liga I care se vor situa la finalul campionatului pe locurile 15, 16, 17 si 18 vor retrograda in Liga a 2-a, iar echipele cluburilor care nu obtin licenta pentru sezonul urmator nu vor avea dreptul sa participe in campionatul Ligii I, editia 2013/2014, chiar daca s-au clasat pe un loc neretrogradabil.

3. Conditia aratata la pct.1 lit.b) este aplicabila si cluburilor din Liga a 2-a care se vor clasa pe primele doua locuri in fiecare serie" - Directia Competitii a FRF.

In acest moment, pe locurile retrogradabile se afla Concordia Chiajna (15), CS Severin (16), Poli Iasi (17) si Gloria Bistrita (18). In plus, U Cluj si Rapid nu au primit licenta pentru viitoarea stagiune.