Presedintele CA al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, vineri, agentiei Mediafax, ca membrii Comisiei de Apel a Sistemului National de Licentiere nu au acordat gruparii giulesteane licenta pentru editia viitoare a Ligii I. "Am primit o adresa din partea Comisiei acum cateva minute in care ne comunica faptul ca ne-au respins cererea de acordare a licentei. Practic, din ce spun dansii aici, s-a pastrat hotararea instantei de fond. Este o decizie nedreapta, inseamna ca nu s-a inteles nimic", a spus, pentru Mediafax, Ion Taban.

Oficialul rapidist a mentionat ca membrii Sistemului National de Licentiere nu concep faptul ca datoriile clubului catre jucatori se pot reduce conform legii insolventei. "Nici nu stiu ce sa mai zic, dansii merg intr-o directie total gresita. Eu nu inteleg cum niste oameni care sunt specialisti nu concep ca acele datorii catre jucatori se pot reduce conform legii insolventei. Clubul este in insolventa, iar prevederile acelei legi trebuiau aplicate", a mentionat presedintele CA al gruparii giulestene.

Ion Taban a adaugat ca decizia de a ataca hotararea Comisiei de Apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va apartine proprietarului clubului, George Copos. "Urmatorul pas este TAS-ul. Vom discuta si noi cu avocatii, va fi o decizie a proprietarului clubului. La TAS se poate merge in urmatoarele 21 de zile. Dar este trist ca un club ca Rapid sta la mana unor oameni care nu inteleg cum se coreleaza o lege a insolventei cu reglementarile sportive privind acordarea licentei", a mai afirmat Ion Taban.

Instanta de fond a Sistemului National de licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licentei pentru editia 2013-2014 a Ligii I, iar gruparea giulesteana a atacat decizia la Comisia de Apel.

Dupa data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenta pot ataca decizia Comisiei de Apel a Sistemului National de licentiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie sa se pronunte pana in 31 mai cand se incheie procedura de licentiere.