Articol si continut multimedia actualizat - Dinamo si Steaua s-au intalnit vineri pe Arena Nationala intr-un meci derby in care, indiferent de miza si de locurile din clasament ale celor doua echipe, orgoliul este mereu pus pe primul plan. Pentru a marca intr-un mod amuzant "derby de Romania" - asa cum a fost supranumit confruntarea dintre cele doua echipe bucurestene - HotNews.ro a propus o aplicatie interactiva in care cititorii si-au putut alege favorita si si-au putut marca sustinerea direct pe harta, fie ca erau din Bucuresti, din tara sau strainatate. Acum, dupa doua zile de "voturi" pe harta de la cititori , HotNews.ro a centralizat rezultatele si va prezinta o aplicatie comparativa cu hartile suporterilor. Vezi cum arata sustinerea fiecarei echipe distribuita in tara si pe glob.

Hartile si aplicatia din acest articol nu isi propune sa sporeasca rivalitatea intre fanii celor doua echipe, ci isi doreste a fi un instrument ludic prin care sa vizualizam geografic dimensiunea derby-ului dintre cele mai galonate echipe romanesti.

Vezi in aplicatia de mai jos cate o harta pentru sustinatorii fiecarei echipe.

Aplicatia interactiva a fost realizata de ESRI Romania si HotNews.ro si este furnizata prin platforma ArcGIS Online.

NOTA: Articolul initial a fost publicat sub titlul: "Derby de Romania: Steaua sau Dinamo? HARTA INTERACTIVA a suporterilor. Intra in text, alege-ti echipa favorita si adauga-te pe harta" si continea o harta interactiva editabila in care cititorii HotNews.ro isi puteau alege stema echipei favorite si sa o posteze pe harta in locul de unde sunt.

Dupa doua zile de date introduse si postate pe harta de cititori, HotNews.ro prezinta mai jos aplicatia comparativa cu rezultatele "voturilor".

Vizualizare harta mai mare in ArcGIS.com