Dupa 26 de ani petrecuti pe banca tehnica a lui Manchester United, Sir Alex Ferguson a decis sa se retraga din fotbal. "Realizarile lui nu cred ca vor mai fi egalate vreodata. Manchester United fara Alex Ferguson nu suna corect. Ceea ce a realizat este de-a dreptul incredibil", a fost reactia unor oameni implicati in sportul rege dupa anuntul facut miercuri de antrenorul scotian.

Sir Alex FergusonFoto: Captura YouTube

Reactii din lumea fotbalului dupa retragerea lui Sir Alex Ferguson:

"Sunt dezamagit, socat si trist. Nu credeam ca acea zi va fi astazi" - Peter Schmeichel.

"Realizarile lui Sir Alex Ferguson la Manchester United au fost exceptionale. Sper ca retragerea lui va face viata mai usoara pentru echipa mea, Aston Villa" - David Cameron, premierul Angliei.

"Tocmai am aflat ca Sir Alex Ferguson se retrage la finalul sezonului. Realizarile lui il plaseaza intre cei mai mari. Nu cred ca va mai exista cineva care sa ramana atatia ani la un nivel atat de inalt" - Sepp Blatter, presedinte FIFA.

"Sir Alex Ferguson a fost un adversar fantastic de-a lungul a 26 de ani" - Chelsea Londra.

"Este incredibil! Manchester United fara Sir Alex nu suna corect. Am avut un mare privilegiu sa joc sub comanda celui mai mare manager din lume. Recordurile lui nu vor fi intrecute" - Michael Owen.

"Sunt absolut socat. Ceea ce a facut el este incredibil. Nu va mai fi cineva la fel ca el. Acum doua saptamani vorbeam despre faptul ca va mai ramane vreo doi ani, asa ca este un mare soc aceasta veste" - Paul Ince.

"Este finalul unei ere pentru un foarte mare ambasador, nu doar al fotbalului englez, ci al fotbalului in general. Toate urarile mele de bine, Sir Alex" - Patrick Vieira.

"Sir Alex Ferguson se retrage. Sper ca nu are probleme de sanatate. Este cel mai important om din viata mea, dupa tatal meu. Am un enorm respect pentru acest zeu al fotbalului" - Louis Saha.

"Sir Alex a adus o contributie majora fotbalului, nu doar in Scotia si Anglia, ci in intreaga Europa si nu numai. Devotamentul sau, atentia pentru detalii si descoperirea de talente, în calitate de manager la Manchester United si Aberdeen, au fost pe deplin recompensate mai mult de 30 de ani. CV-ul sau este aproape exceptional într-o profesie în care primeaza rezultatele si conteaza mai mult solutiile pe termen scurt decât viziunea pe termen lung" - Michel Platini (conform Mediafax).

Alex Ferguson, cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului englez, si-a anuntat, miercuri, retragerea la 71 de ani, dupa 26 de ani petrecuti la conducerea tehnica a echipei Manchester United.

Imagini de colectie cu Sir Alex Ferguson: