Lionel Messi a ramas pe banca de rezerve la meciul cu Bayern (scor 0-3, semifinala Champions League), iar aceasta decizie a surprins pe toata lumea. Tito Vilanova a explicat, la finalul partidei cu bavarezii, de ce nu l-a folosit pe starul argentinian.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"O felicit pe Bayern, a aratat un nivel incredibil al jocului in aceasta dubla mansa. Au demonstrat ca sunt echipa mai buna. Vreau sa le multumesc fanilor, au fost fantastici. Ne-au sustinut pana la final, cu toate ca tabela arata deja 3-0 pentru adversari. Am avut multi absenti impotriva lui Bayern, dar asta nu le ia nemtilor din merite. Prima mansa a fost una de uitat, iar acest lucru ne-a afectat serios. Barcelona si Real nu au putut sa faca fata echipelor din Germania, au fost mai bune si vor juca finala" - Tito Vilanova, antrenor FC Barcelona.

Explicatia pentru nefolosirea lui Messi

"Ieri s-a antrenat bine, la fel si azi (n.r. in ziua returului cu Bayern - miercuri), dar nu s-a simtit bine. Impotriva celor de la Athletic s-a simtit bine, dar in ultimele minute ale meciului de la Bilbao a avut o senzatie ciudata. A simtit ca in aceste conditii nu ar putea ajuta echipa. Este un jucator cu explozie si era riscant daca juca titular. Cand iti lipseste un jucator atat de bun, normal ca se vede asta. Si la Bayern daca lipseau Ribery sau Robben, echipa nu mai era la acelasi nivel", a completat Vilanova.

Conform jurnalistilor de la Mundo Deportivo, Messi nu a putut fi recuperat dupa accidentarea din meciul tur cu PSG. Cum Bayern s-a impus cu 4-0 la Munchen, catalanii nu au dorit sa-l forteze. Argentinianul avea insa promisiunea ca va intra pe teren in conditiile in care scorul le va permite catalanilor sa spere la o calificare miraculoasa in finala Champions League.