Treisprezece suporteri ai echipelor Steaua si Rapid au fost ridicati, marti dimineata, in urma unor perchezitii, fiind acuzati de incaierare si ultraj, dupa ce s-ar fi batut la finalul meciului din 14 aprilie, de pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, au anuntat oficiali din Politia Capitalei. Politistii au facut opt perchezitii si au ridicat 13 persoane, dintre care cinci aveau emise pe numele lor mandate de aducere. Acestea au fost aduse pentru audieri la Politia Sectorului 5, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, citat de Agerpres.

Dintre cei 13, sapte sunt suporteri ai echipei Steaua si sase sunt suporteri ai Rapidului. Acestia au fost surprinsi in timpul incidentelor din 14 aprilie de camerele de supraveghere sau au fost filmati de oamenii care locuiesc in zona.

Cei 13 suporteri sunt acuzati de incaierare si ultraj contra bunelor moravuri. Unii dintre dintre acestia s-ar fi luat la bataie dupa meciul Rapid - Steaua, pe strazile Ion Nedeleanu si Vasile Topliceanu.

Anchetatorii au gasit la perchezitii bate si sabii, au precizat sursele citate.

Potrivit unor surse din Politie, printre cei ridicati in urma perchezitiilor ar fi si un component al echipei de rugby Steaua Bucuresti.

Meciul dintre Rapid si Steaua, din 14 aprilie, de pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), in derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, a fost marcata de incidente atat la inceput, cat si spre final.

Partida a inceput cu o intarziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, facliilor si artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a si peluza a doua. Sase torte au ajuns pe teren, in jumatatea echipei Steaua, fiind necesara interventia pompierilor pentru a le indeparta. La solicitarea arbitrului Sebastian Coltescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin statia de amplificare, in doua randuri, sa nu mai arunce cu artificii si torte in teren pentru ca FC Rapid risca sanctiuni.

Si la inceputul reprizei secunde s-au aprins torte si fumigene in peluza a doua, dar fara sa fie aruncate pe teren.

Jocul a fost intrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. Dupa ce fundasul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat sa execute un aut pentru ca erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticla in teren, iar Chiriches a cazut lovit de un obiect mic. In directia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.

Arbitrul Sebastian Coltescu a decis intreruperea meciului, dupa care a avut loc un meleu intre jucatorii si oficialii celor doua echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucatori la vestiare si le-a cerut sa nu mai stea in mijlocul terenului. Jucatorii stelisti si managerul Mihai Stoica au incercat sa duca o parte din obiecte catre oficialii LPF, dar au fost impiedicati de jucatorii si oficialii rapidisti. Imediat dupa marcarea golului egalizator, Mihai Stoica a iesit de pe banca de rezerve si a fost lovit de o sticla aruncata din tribune.

FC Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucuresti, dupa incidentele de la meciul cu Steaua. Clubul a fost sanctionat pentru ca nu a interzis amplasarea bannerelor publicitare pe gardul care delimiteaza terenul de tribuna si pentru ca a permis accesul in arena sportiva a persoanelor aflate in stare de ebrietate sau care aveau asupra lor materiale pirotehnice.

De asemenea, firma de paza a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea masurilor stabilite de jandarmi privind prevenirea si combaterea violentei pe stadion.

Totodata, Jandarmeria Capitalei anunta ca a identificat doua persoane carora le-au fost intocmite acte de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de incercare de a introduce, detinere si folosire de articole pirotehnice in incinta arenei sportive, fapta pentru care acestia risca inchisoare de la 2 la 5 ani si interzicerea accesului la competitiile sau jocurile sportive pe o perioada de la 1 la 3 ani. Cele doua persoane au fost conduse le sediul sectiei de politie competenta teritorial, unde pe baza ordonantei de retinere pentru 24 de ore, emisa de procurorul prezent la desfasurarea meciului, ele au fost retinute pentru continuarea cercetarilor.

Au mai fost aplicate noua sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.750 de lei, pentru proferarea si scandarea de injurii la adresa fortelor de ordine, precum si refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv si al bagajelor.

In 16 aprilie, de Comisia de Disciplina a LPF a sanctionat clubul Rapid cu disputarea a sase etape fara spectatori si 90.0000 penalitate sportiva, iar managerul FC Steaua, Mihai Stoica, cu cinci luni de suspendare si 10.000 de lei penalitate, declarau pentru MEDIAFAX surse din cadrul ligii.

Incidentele de la partida Rapid - Steaua i-au adus, de asemenea, team-managerului FC Rapid, Danut Perja, o suspendare de o luna si o penalitate de 320 de lei. Antrenorul echipei Rapid, Marian Rada, tehnicianul Stelei, Laurentiu Regchecampf si team-managerul stelist Marius Ianuli au primit fiecare sanctiuni cu 320 de lei penalitate sportiva.