Presedintele Ligii Profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat ca nu agreeaza reducerea numarului de echipe din Liga I la 12, asa cum propusese presedintele FRF, Mircea Sandu, prea putine in acceptiunea sa, potrivit Mediafax.

"Nu putem avea un campionat cu 12 echipe din sezonul viitor pentru ca trebuie anuntat cu un an inainte. Deocamdata s-a votat in comitetul federal sa ramana tot 18 echipe in prima liga. Sunt prea putine 12 echipe pentru campionatul Romaniei. Chiar daca sunt probleme mari financiare. Si daca raman mai putine echipe in Liga I facem de asa natura sa fie mai multe meciuri decat acum. Avem solutii, dar nu pot sa va spun acum, trebuie sa le discutam in Adunarea Generala. Chiar daca vor fi 12 echipe, vom avea doua meciuri in plus. Si daca vor ramane 17 echipe in sezonul viitor vom juca asa in primul an si apoi restructuram, conform regulamentului si ajungem la 14. Pentru mine, 12 sunt putine", a declarat Dragomir la Sport.ro.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, declarase miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nivelul campionatului intern ar creste daca s-ar reduce numarul de echipe la 12: "De vreo 4-5 ani am ajuns la concluzia ca trebuie restructurata competitia si asta a inceput sa se intampple si pe cale naturala. Vedeti cate retrageri sunt. Este clar ca trebuie sa restrangem numarul de echipe si la Liga I. Si fac un apel catre presedinti si presedintele ligii sa se gandeasca la bunul mers al fotbalului si nu pentru un interes de grup, de club.

Daca noi reusim in 2-3 ani sa facem o competitie concentrata de 12 echipe, atunci jucatorii romani mai valorosi se vor strange la aceste 12 echipe. Banii din televiziune vor fi aceiasi, poate pierzi doua milioane. Asa vad eu ca ar trebui sa se intample. Comitetul executiv este cel care decide si avem bunul simt sa asteptam propunerile ligii. Sper sa obtina acest pas din convorbirile cu cluburile. Ar fi benefic nu numai la nivel de cluburi ci si pentru echipa nationala".