Victor Piturca a vorbit, intr-o conferinta de presa, despre viitorul echipei nationale a Romaniei. "Nu avem materie umana, acest campionat (n.r. Liga 1) este unul din cele mai slabe din istoria fotbalului romanesc. Suntem la pamant, nu stiu de unde se cere atat de mult. Va fi greu sa luam sase puncte cu Ungaria si Turcia", a precizat selectionerul.

Victor PiturcaFoto: HotNews / DP

Declaratiile lui Victor Piturca:

"Am simtit nevoia sa fac aceasta conferinta, acum dupa ce au trecut mai bine de jumatate din meciurile din preliminarii. Aceste ultime doua jocuri au fost nereusite. Perspectiva nu este una buna, tocmai de aceea trag un semnal de alarma.

In urma proiectului propus de federatie, am decis sa revin la nationala pentru a treia ora. Obiectivul meu a fost si ramane calificarea la Euro 2016. Este foarte greu de lucrat intr-o asemenea atmosfera.

Inainte de meciul cu Ungaria, s-a tot vorbit ca trebuie sa invingem o echipa slaba si ca daca nu invingem trebuie sa plec. Aceasta persoana a fost Dumitru Dragomir. In 20 de partide, am pierdut doar patru. Este o performanta si nu cred ca trebuie sa fii injurat dupa un asemenea traseu. Este greu sa realizezi ceva cand lumea este impotriva ta. As putea si eu sa injur, dar nu o voi face. Scopul meu este acela de a realiza o echipa buna intr-un timp scurt.

Vrem sa ajungem la Mondialul din Brazilia, dar nu avem materie umana. Acest campionat este unul din cele mai slabe din istoria fotbalului romanesc. Suntem la pamant, nu stiu de unde se cere atat de mult. Am preluat echipa pe locul 56, am venit acum pe un loc bun. Avem sanse sa ne batem pentru baraj. Va fi insa foarte greu sa luam sase puncte acasa cu Ungaria si cu Turcia".

Initial, nu am vrut sa il convoc pe Mutu pentru meciurile cu Ungaria si Turcia. A jucat tot meciul cu Marseille, l-am sunat si i-am propus un program. Sa vina sambata la Bucuresti, la cantonament la 12, sa se culce. Nu s-a intamplat acest lucru, a venit pe la ora 2:15. Si-a cerut scuze, a facut tot posibilul ca sa ramana la lot, a si plans intr-o discutie cu secunzii mei.

Meseria de fotbalist este fantastic de grea, nu este pretuita la adevarata valoare precum este in afara. Daca cineva crede ca poti sa faci usor puncte la acest nivel, acela nu se pricepe la fotbal. Nu suntem in Europa League sau Champions League, unde si acolo este foarte greu sa castigi puncte.

Nu am vazut in viata mea o echipa nationala precum cea din meciul cu Olanda - nu a avut reactie si am pierdut cu 4-0 la Amsterdam. Nu renunt la nimeni. Si atunci cand castig cu echipa nationala am ceva sa-mi resposez. Jucatorii care au marcat in acest weekend au marcat si inainte, dar nu imi pot reprosa ca nu i-am bagat in teren.

L-am folosit pe Stancu in ambele meciuri pentru ca am avut incredere in abilitatile lui. N-a avut realizari, a ratat la Budapesta doua ocazii mari. Am vrut sa-l schimb in meciul cu Ungaria, dar eram condusi, iar el e om de gol.

Florin Gardos nu mi-a placut cum a reactionat la antrenamente inainte de meciul cu Olanda, am vrut sa-l bag pe Radu Stefan, dar a spus ca-l dor picioarele, ca are probleme si atunci am zis sa-l bag pe Gardos. Stefan Radu era titularul postului de fundas stanga la meciul cu Ungaria. El era atunci cel mai bun. Cel mai important meci era cel cu Ungaria de aia l-am folosit pe el.

Nu ma simt presat de rezultate. Pregatesc o echipa nationala si pentru preliminariile viitoare. Intrebati-l pe Mircea Sandu daca i-a propus lui Reghecampf sa vina la nationala. Eu cred ca asta e o inventie de-a voastra, scrisa probabil de un jurnalist care cauta un subiect senzational. Chiar acum cateva zile m-a sunat Mircea Sandu si radea de povestea asta.

Keseru nu era pregatit sa intre acum. In luna iunie vom avea un amical si va intra atunci. Si vom vedea apoi in toamna daca va juca sau nu. Nu se poate sa mergi pe o reconstructie totala si sa ai si rezultate.

Nu se poate sa mergi pe o reconstructie totala si sa ai si rezultate. Eu nu am nevoie sa-l sun pe Reghecampf ca sa-l intreb de jucatorii Stelei. Pentru ca eu ii vad cum joaca, vad cum vin la nationala, ii testam si nu am de ce sa-l intreb pe Reghecampf ceva.

Am 82 de meciuri la echipa nationala si decat 17 pierdute. Nu aduc jucatori la echipa nationala din interes. Din campionatul intern urmaresc aproximativ 70-80 de jucatori.

In viata mea nu mai vorbesc cu Dumitru Dragomir, cu toate glumele lui. De ce? Nu am inteles reactia lui...de unde atata rautate?

Ma imbrac in trening pentru a fi in ton cu jucatorii. Daca voi construi o echipa care sa joace foarte bine, atunci voi veni la costum si cravata. Atunci nu ma voi mai agita, nu voi mai da indicatii.

Cati jucatori de la Steaua pot juca la Barcelona, Real Madrid sau Manchester United? Nu am spus ca jucatorii de la Steaua nu au valoare..." - Victor Piturca, intr-o conferinta de presa.