Federatia olandeza de fotbal a refuzat acreditarea ziaristilor de la ProSport la meciul cu Romania, dupa ce cotidianul roman alesese un titlu in care Van Gaal era comparat cu Hitler, in 2012, scrie www.dhnet.be.

In urma cu un an, ProSport titra pe prima pagina "Van Hitler!".

Louis Van Gaal s-a considerat jignit de articolul publicat in octombrie 2012 de ProSport, in care era comparat de fostii sai jucatori cu Adolf Hitler, scrie ProSport, in editia online de miercuri, intr-un articol intitulat "Mesaj pentru Van Gaal: Nu suntem antisemiti!".

"Desi nu exprima parerea autorului, articolul ramane unul care insulta. Drept urmare, ziarul dumneavoastra nu va beneficia de acreditari la partida de pe 26 martie", se arata intr-un comunicat al Federatiei olandeze, citat de ProSport.

Van Gaal a fost comparat cu Hitler de jucatorul brazilian Giovanni, in 2010: "Van Gaal este un Hitler al jucatorilor brazilieni, e arogant, mandru si are mari probleme", spunea fotbalistul, citat de Marca.

Declaratia sa a fost preluata de ProSport in editia din 15 octombrie 2012, cu o zi inaintea disputarii partidei dintre Romania si Olanda.