​Romania a obtinut o remiza in ultimul minut contra Ungariei (2-2), iar partida cu Olanda se anunta una dificila. "La ce s-a intamplat pana acum, parem carne de tun la Amsterdam. Avem nevoie de un nivel ridicat pe toata durata partidei", este de parere Ioan Andone, inainte de duelul cu batavii (marti, ora 21:30).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Daca Piturca are incredere in toti jucatorii din lot, atunci ar putea face 7-8 modificari in echipa. Fotbalistii noi vor aduce prospetime si, in acelasi timp, vor da totul pe teren. La ce parcurs are Olanda in aceasta grupa si la ce s-a intamplat in tur parem carne de tun.

Mergem in Olanda sa luam trei puncte, nu sa ne aparam. Sunt sigur ca si Piturca vrea acelasi lucru. Trebuie sa li se spuna baietilor, pana le intra in cap, ca noi trebuie sa batem primul corner, sa avem primul duel aerian, sa tragem primul sut pe poarta. Avem nevoie de un nivel ridicat pe toata durata partidei. Sa nu cedam nici macar o secunda. Sper sa batem in Olanda" - Ioan Andone, pentru Libertatea.

"Nu ar trebui sa ne multumim cu putin. Sa ne implicam mai mult la mijlocul terenului, acolo s-a vazut si la meciul cu maghiarii ca am avut probleme. Posesia e cheia. Important e si meciul Ungariei de la Istanbul. Cel mai bun pentru noi ar fi un egal. La Istanbul a fost un joc slab, multe mingi pierdute la mijlocul terenului. Nu am contat in atac. Piturca stie ce are de facut. Bineinteles ca Adi Popa si Chipciu ar fi solutii foarte bune. Trebuie oricum sa jucam altceva decat la Budapesta. Prin urmare, ar trebui sa apara si schimbari. Avem sanse de calificare, insa doar la baraj. Trebuie sa ne mentinem sus" - Viorel Moldovan, intr-un interviu pentru gsp.

Se vor juca marti:

Estonia - Andorra (19:00)

Turcia - Ungaria (20:30)

Olanda - Romania (21:30)

Clasament:

1 Olanda 15 puncte

2 Ungaria 10 (7-5)

3 Romania 10 (6-4)

4 Turcia 6

5 Estonia 3

6 Andorra 0.