Dupa 2-2 in partida tur, pentru Sahtior se anunta un meci infernal la Dortmund, impotriva campioanei Germaniei ("optimi" Champions League). Iar meciul s-a dovedit mult prea greu pentru trupa lui Mircea Lucescu, apararea si portarul Pyatov gresind decisv la toate cele trei goluri. Calificare in sferturi in stil de mare echipa pentru Borusia si Jurgen Klopp.

HotNews.roFoto: Hotnews

min 58 Goool Dortmund. Portarul Pyatov greseste grav si Blaszczykowski inscrie pentru 3-0

min. 37 2-0 GOOOL Dortmund! Faza similara in careul uncrainenilor si Gotze duce scorul la 2-0. Apararea a fost punctul slab al lui Sahtior in prima repriza

min. 31. 1-0 GOOOL Dortmund! Lovitura de colt si Santana, nemarcat in 6 m, marcheaza cu capul

Echipe:

Dortmund:Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Gundogan, Bender - Blaszczykowski, Goetze, Reus - Lewandowski. Antrenor: Jurgen Klopp;

Sahtior: Pyatov - Srna, Rakitskiy, Kucher, Rat - Fernandinho, Hubschman - Alex Teixeira, Mkhitaryan, Taison - Luiz Adriano. Antrenor: Mircea Lucescu.

Ultimele partide:

Dortmund - Hannover 3-1

(Lewandowski 8', 21', Schieber 72' - Abdellaoue 40')

Sahtior - Volyn Lutsk 4-1

(Shandruk 10' autogol, Kucher 14', Douglas Costa 54', Eduardo 90+2' - Bicfalvi 51')

Borussia vs Sahtior in Champions League pana la acest meci:

Goluri marcate: 11-12

Ocazii de gol: 55-59

Cornere: 26-33

Off-side: 7-10

Faulturi comise: 65-82

Cartonase galbene: 6-13

Cartonase rosii: 0-0.

"Am citit ca daca vom fi eliminati va fi un sezon dezastruos pentru noi. Eu nu sunt de aceasta parere, am aratat in Champions League ca formam o echipa puternica, cu un joc frumos. Avem sansa sa terminam pe doi in Bundesliga, un lucru la care nici nu visam in urma cu trei ani. E posibil ca Mircea Lucescu sa ma surprinda, dar la acest nivel acest lucru se intampla destul de rar. Antrenorul roman ne-a vazut in meciul de cupa cu Bayern, iar eu cred ca nu ne-a vazut adevaratul potential. Avem o sansa importanta de a ajunge in sferturi si trebuie sa profitam de ea" - Jurgen Klopp, antrenor Borussia Dortmund.

"Dortmund pune foarte multa presiune pe adversar la meciurile de acasa, ataca in valuri si este sustinuta de suporteri fantastici. Echipa care va castiga va ajunge pana in finala Ligii Campionilor. Jurgen Klopp este un antrenor de clasa mondiala, a castigat doua titluri in Bundesliga si a crescut multi tineri de valoare. Dortmund este o echipa foarte puternica, dar si noi suntem pregatiti pentru acest meci. Borussia s-a calificat dintr-o grupa cu Ajax Amsterdam, Real Madrid si Manchester City, iar la meciurile de acasa si-a creat cate sase, sapte ocazii de gol. In tur am comis multe erori si s-a vazut ca Dortmund statea mai bine la conditia fizica. Vom incerca sa facem cat mai putine erori" - Mircea Lucescu, antrenor Sahtior Donetk.