AC Milan si FC Barcelona se intalnesc in meciul zilei din Champions League. "Stim ca spaniolii nu sunt invincibili, iar Messi poate fi blocat", a declarat Massimiliano Allegri, tehnicianul italienilor inainte de marea disputa. In cealalta partida de miercuri, Galatasaray va da piept cu Schalke 04.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

AC Milan - FC Barcelona (21:45, Digisport 1, Dolcesport 1 - direct)

* AC Milan si FC Barcelona au impreuna nu mai putin de 11 trofee ale Ligii Campionilor in palmares (7 italienii si 4 spaniolii).

* Cea mai importanta partida dintre cele doua echipe a avut loc in 1994, atunci cand Milanul a invins cu 4-0 pe Barcelona in finala Champions League (la Atena).

* Ultima victorie a Milanului in fata Barcelonei a avut loc pe 20 octombrie 2004, in faza grupelor din Liga Campionilor. Italienii au castigat cu 1-0, datorita golului marcat de Sevcenko.

"Am reusit sa facem meciuri bune impotriva Barcelonei in ultimele sezoane. Formeaza cea mai buna echipa din lume, iar misiunea noastra va fi foarte grea. Ma bucura parcursul nostru din campionat, ne-am revenit. Messi este un jucator care poate face foarte usor diferenta. Incepem dubla de la 0-0 si vom incerca sa profitam de fiecare sansa" - Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.

"Milanul din acest an este cu totul diferit fata de cel de anul trecut. Este o echipa tanara, periculoasa, cu jucatori de valoare. Nu cred ca are sens sa vorbim despre o favorita. Nu sunt de acord cu ideea ca Barcelona va avea o misiune usoara contra lui Milan. Ne dorim sa marcam rapid si sa gresim cat mai putin in aparare" - Jordi Roura, antrenor secund FC Barcelona.

Ultimele meciuri:

AC Milan - Parma 2-1

(Paletta 39' autogol, Balotelli 77' - Sansone 90+3')

Granada - FC Barcelona 1-2

(Ighalo 26' - Messi 50', 73')

Echipe probabile:

AC Milan: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Montolivo, Ambrosini, Muntari - Boateng, Pazzini, El Shaarawy. Antrenor: Massimiliano Allegri

FC Barcelona: Valdes - Dani Alves, Pique, Puyol, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Fabregas - Pedro, Messi, Iniesta. Antrenor: Jordi Roura

Galatasaray - Schalke 04 (21:45, Digisport 2, Dolcesport 2 - direct)

"Schalke este o echipa de calitate, foarte periculoasa. Se intelege gresit ca daca ii avem pe Drogba si Sneijder suntem deja calificati in sferturi. Este o perceptie total gresita. Ne dorim sa nu primim gol" - Fatih Terim, antrenor Galatasaray.

"Atmosfera de la Istanbul va fi una incendiara, stim asta. Trebuie sa trecem peste acest aspect si sa ne vedem de treaba noastra. Galatasaray este o echipa buna, avem de luptat pentru a ne califica in sferturi. Ne-am indeplinit obiectivul, acela de a ne califica din grupe. Acum ne gandim ca se poate mai mult" - Jens Keller, antrenor Schalke 04.

Echipe probabile:

Galatasaray: Muslera - Eboue, Nounkeu, Kaya, Riera - Altintop, Sneijder, Amrabat, Melo - Yilmaz, Drogba. Antrenor: Fatih Terim

Schalke: Hildebrand - Howedes, Matip, Metzelder, Fuchs - Jones, Neustadter - Draxler, Farfan, Bastos - Huntelaar. Antrenor: Jens Keller.

Ultimele partide:

Akhisar BelediyesporGalatasaray 1-2

(Sertan Vardar 85' - Drogba 68', Burak Yılmaz 70')

FSV Mainz 05 Schalke 2-2

(Ivanschitz 27', Pospěch 63' - Bastos 41', 82').