Premierul Victor Ponta a declarat la Dolce Sport ca il doare sufletul sa il vada pe Gica Popescu si ca el ar fi in stare sa ii ierte orice jucatorului care l-a facut sa fie mandru ca este roman, adaugand insa imediat ca nu vorbeste despre Dosarul Transferurilor si ca nu stie ce anume a comis acesta in dosar.

"Nu pot sa comentez foarte mult aici, dar cand vad un jucator ca Gica Popescu - eu, cand l-am vazut in tricoul Barcelonei ridicand Cupa Cupelor, am fost atat de mandru ca sunt roman - cum sa va spun, as fi in stare sa-i iert orice lui Gica Popescu. Nu vorbesc despre dosar, nu stiu ce a facut, ce nu a facut, dar ma doare sufletul sa-l vad la tribunal", a spus Ponta la Dolce Sport, potrivit Agerpres.

Intrebat daca crede ca Gica Popescu poate fi urmatorul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, premierul a afirmat ca nu stie daca aceasta problema judiciara nu cumva tocmai i-a afectat sansele de a prelua conducerea FRF.

Gheorghe Popescu a fost condamnat, in noiembrie, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru inselaciune, decizie cu suspendare, in Dosarul Transferurilor.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.