Atacantul american Robbie Rogers, cu 18 selectii in nationala (2009-2011), a dezvaluit, vineri, ca este homosexual si si-a anuntat retragerea din fotbal la doar 25 de ani, potrivit Mediafax.

"Am crezut mereu ca voi putea ascunde acest secret. Fotbalul era obiectivul meu, identitatea mea. Fotbalul mi-a gazduit secretul si mi-a dat mai multa bucurie decat puteam spera. Dar este vremea sa ma indepartez si sa ma descopar departe de acest sport. In acesti 25 de ani mi-a fost teama sa arat cine sunt cu adevarat, mi-a fost teama sa nu fiu judecat si respins, teama ca apropiatii mei se vor indeparta de mine, teama ca secretul meu nu-mi va permite sa-mi realizez visurile. Am realizat ca voi putea aprecia viata cu adevarat doar dupa ce voi fi onest. Secretul meu nu mai exista, pot merge inainte si imi pot trai viata asa cum Dumnezeu a vrut-o pentru mine", a declarat Rogers.

Rogers, care a jucat la JO de la Beijing cu SUA, a castigat Liga nord-americana (MLS) cu echipa Columbus in 2008 si a marcat doua goluri pentru nationala de seniori a SUA.

El a inceput sezonul 2012-2013 la Leeds, in a doua liga engleza, fiind apoi imprumutat la Stevenage, in a treia liga.

Potrivit Los Angeles Times, niciun american nu a continuat sa evolueze intr-un sport colectiv profesionist major dupa ce si-a recunoscut orientarea sexuala.