Recursurile din "Dosarul Transferurilor" vor fi judecate mai devreme cu trei luni (vor incepe pe 11 februarie), dupa ce procurorii DNA au cerut preschimbarea termenului stabilit in 14 aprilie, informeaza Mediafax. Printre cei condamnati pentru coruptie se numara George Copos, Victor Becali, Ioan Becali si Cristi Borcea.

Nume grele implicate in Dosarul TransferurilorFoto: AGERPRES

Procurotii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut instantei supreme sa devanseze termenul de judecata acordat initial in 14 aprilie, pentru judecarea recursurilor facute de cei opt oameni din fotbalul romanesc, condamnati in apel la pedepsele cu suspendare sau executate.

Magistratii instantei supreme au admis cererea DNA, iar judecarea recursurilor va incepe pe 11 februarie 2013, la completul numarul sapte. In acest moment, completul sapte al instantei supreme de la Sectia Penala este format din judecatorii Lavinia Lefterache, Lucia Tatiana Rog si Corina Jîjîie.

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, pe 24 noiembrie 2012, sa condamne la inchisoare mai multe personaje implicate in "Dosarul Transferurilor". In data de 3 aprilie 2012, toti cei opt inculpati din "Dosarul Transferurilor" fusesera achitati de catre Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca faptele nu exista.

Deciziile Curtii de Apel, din data de 24 noiembrie 2012:

George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Jean Padureanu - 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Gica Popescu - 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Gigi Netoiu - 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Citeste aici toate detaliile din "Dosarul transferurilor in fotbalul romanesc"

Procurorii sustin ca prejudiciul total creat de cei 8 inculpati este de:

- 4.113.648 RON in dauna statului roman (1.485.071,5 USD calculat la cursul mediu de schimb pe perioada 1999 - 2005);

- 598.667 USD in dauna Federatiei Romane de Fotbal;

- 10.969.690 USD in dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Otelul Galati si Gloria Bistrita, conform DNA.