Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat, in cursul zilei de miercuri, ca recursurile in "Dosarul Transferurilor" vor fi judecate in data de 14 mai 2013, informeaza Mediafax. Printre cei condamnati pentru coruptie se numara George Copos, Victor Becali, Ioan Becali si Cristi Borcea.

Nume grele implicate in Dosarul TransferurilorFoto: AGERPRES

Dosarul in care opt persoane importante din fotbalul romanesc au primit pedepse cu executare sau cu suspendarea ajuns, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa ce Curtea de Apel Bucuresti, instanta ce a hotarat condamnarea acestora pentru coruptie, si-a motivat aceasta decizie.

Primul termen de judecata va fi pe 14 mai 2013, la completul numarul sapte. In acest moment, completul sapte al instantei supreme de la Sectia Penala este format din judecatorii Lavinia Lefterache, Lucia Tatiana Rog si Corina Jîjîie.

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, pe 24 noiembrie 2012, sa condamne la inchisoare mai multe personaje implicate in "Dosarul Transferurilor". In data de 3 aprilie 2012, toti cei opt inculpati din "Dosarul Transferurilor" fusesera achitati de catre Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca faptele nu exista.

Deciziile Curtii de Apel, din data de 24 noiembrie 2012:

George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Jean Padureanu - 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Gica Popescu - 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.

Gigi Netoiu - 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Citeste aici toate detaliile din "Dosarul transferurilor in fotbalul romanesc"

Procurorii sustin ca prejudiciul total creat de cei 8 inculpati este de:

- 4.113.648 RON in dauna statului roman (1.485.071,5 USD calculat la cursul mediu de schimb pe perioada 1999 - 2005);

- 598.667 USD in dauna Federatiei Romane de Fotbal;

- 10.969.690 USD in dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Otelul Galati si Gloria Bistrita, conform DNA.