A impresionat in actualul sezon al Champions League, iar in Bundesliga a cucerit ultimele doua titluri. Borussia Dortmund este una din formatiile cele mai in forma de pe Batranul Continent. Unul din secretele echipei lui Jurgen Klopp este un dispozitiv de ultima generatie ("Footbonaut"), cu care jucatorul isi dezvolta capacitatea de reactie, informeaza Corriere della Sera.

Borussia Dortmund, metoda inovatoare de antrenamentFoto: Captura YouTube

Christian Berlin Guttler a realizat o masinarie cu ajutorul careia fotbalistii isi dezvolta capacitatea de reactie, viteza fiind foarte importanta in fotbalul actual.

Pentru "Footbonaut", Borussia a cheltuit aproximativ 1 un milion de euro, dar rezultatele se vad din plin in jocurile din acest sezon competitional.

"Footbonaut" este alcatuit din mai multe componente. Se aseamana cu o cusca, avand mai multe laturi (cusca de 14 metri patrati cu 64 de tinte). Un astfel de sector este de dimensiunea unei ferestre (1,4 metri pe laterala), iar in acest spatiu jucatorul trebuie sa trimita mingea sosita de la un robot (trimite balonul cu viteze mari, intre 100 si 120 de km/h). Jucatorul este anuntat in ce patrat trebuie sa trimita mingea cu ajutorul unor leduri (se aprind). Fotbalistul asteapta mingea intr-un cerc, iar atentia trebuie sa fie foarte mare pentru a fi capabil sa vada de unde vine balonul si unde trebuie sa-l trimita in cel mai scurt timp.

"Footbonaut este un sistem de formare care ajuta la dezvoltarea controlului balonului. Ajuta la concentrare si la viteza de rectie, atunci cand jucatorul este sub presiune", a declarat Jurgen Klopp, antrenorul celor de la Borussia Dortmund.

"15 minute in Footbonaut echivaleaza cu mai multe zile de formare", a declarat Christian Berlin Guttler, inventatorul lui "Footbonaut".

Vezi cum arata "Footbonaut":