Antrenorul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, a subliniat sambata ca cele 88 de goluri inscrise de Lionel Messi in 2012 subt recunoscute de Cartea Recordurilor Guiness, chiar daca nu si de Federatia Internationala de Fotbal.

Lionel Messi, jucatorul momentuluiFoto: fcbarcelona.com

"Guiness Book le-a recunoscut, nu? Golurile sunt acolo pentru cine vrea sa le vada. Cel care vrea sa le bata sa incerce", a spus Vilanova intr-o conferinta de presa, potrivit AFP.

Joi, FIFA a explicat ca nu poate sa recunoasca nici recordul lui Messi nici al jucatorului din Zambia Godfre Chitalu, a carui federatie nationala sustine ca a inscris 107 goluri in 1972.

Purtatorul de cuvant al FIFA, Alex Stone, declarase joi ca niciunul dintre eventualele recorduri nu pot fi autentificate, din cauza lipsei dovezilor din partea celor 209 tari membre.

Atacantul argentinian, nominalizat la Balonul de Aur alaturi de Cristiano Ronaldo si coechipierul Andres Iniesta, mai are de jucat doua meciuri de campionat in 2012 - confruntarea de duminica cu Atletico Madrid si cea din 22 decembrie cu Valladolid.