FIFA va decerna Balonul de Aur in data de 7 ianuarie 2013, intr-o manifestare care se va desfasura la Zurich. Finalistii pentru castigarea trofeului sunt Lionel Messi, Cristiano Ronaldo si Andres Iniesta. Conform jurnalistilor de la Marca, Messi este marele favorit la castigarea Balonului de Aur.

Lionel Messi Foto: Reuters

Jurnalistii de la Marca il dau pe Lionel Messi mare favorit la castigarea trofeului. Conform acestora, argentinianul ar fi adunat la fel de multe voturi cat Ronaldo si Iniesta la un loc.

Cu toate acestea, lucrurile s-ar putea schimba cu ocazia voturilor finale. Daca se va impune si de aceasta data, Messi va deveni fotbalistul cu cele mai multe trofee castigate (vedeta Barcelonei s-a impus in ultimele trei editii ale Balonului de Aur).

Prezentare:

Lionel Messi - 25 de ani, fotbalist FC Barcelona. A cucerit ultimele trei editii ale Balonului de Aur. Daca se va impune pe 7 ianuarie 2013, argentinianul va deveni primul fotbalist din istorie care castiga de patru ori trofeul.

Cristiano Ronaldo - 27 de ani, fotbalist Real Madrid. A castigat Balonul de Aur din 2008. A marcat 47 de goluri in Primera Division, editia trecuta, si a devenit campion al Spaniei cu formatia de pe "Santiago Bernabeu".

Andres Iniesta - 28 de ani. Fotbalist FC Barcelona. A fost desemnat cel mai bun jucator de la EURO 2012, fiind unul dintre artizanii victoriei Spaniei la turneul final european din Ucraina si Polonia.

In sezonul trecut, finalistii Balonului de Aur au fost Cristiano Ronaldo, Lionel Messi si Xavi.

Antrenorul anului va fi ales din urmatorii:

Pep Guardiola (ex-FC Barcelona)

José Mourinho (Real Madrid)

Vicente Del Bosque (Nationala Spaniei).