In cursul zilei de miercuri, procurorii DIICOT au efectuat perchezitii la sediile cluburilor Universitatea Cluj si Petrolul Ploiesti, in legatura cu mai multe transferuri de jucatori efectuate de omul de afaceri Florian Walter, informeaza DIICOT intr-un comunicat de presa.

Florian WalterFoto: Agerpres

Procurorii ancheteaza transferuri suspecte de jucatori (efectuate cu titlu gratuit) intre cele doua echipe, principalul vizat fiind Florian Walter (fost patron la "U", actual patron la Petrolul).

Politistii au ridicat de la sediile celor doua cluburi mai multe calculatoare si documente.

Florian Walter este acuzat de delapidare cu consecinte extrem de grave, prejudiciul estimat fiind de 11 milioane de euro.

In vara anului 2012, Florian Walter a plecat de la "U" Cluj la Petrolul Ploiesti impreuna cu mai multi jucatori.

Acestia sunt Mircea Bornescu (portar, 32 ani), Sebastian Achim (fundas, 25 ani), George Galamaz (fundas, 31 ani), Lukasz Szukala (fundas, 27 ani), Constantin Grecu (fundas, 23 ani), Dorinel Popa (mijlocas, 23 ani), Ovidiu Hoban (mijlocas, 29 ani), Laurentiu Marinescu (mijlocas, 27 ani), Adrian Cristea (mijlocas, 28 ani), Marian Cristescu (mijlocas, 27 ani), Nwakaeme Tony (atacant, 23 ani) si Gheorghe Grozav (atacant, 22 ani).

Iata comunicatul de presa al DIICOT:

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus inceperea urmaririi penale „in rem”, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inițiere/constituire a unui grup infracțional organizat si delapidare cu consecinte deosebit de grave, prev.de art.7 al.1 si 3 din Legea nr. 39/2003 si art.215 ¹ al.1, 2 C.p.

In fapt, se retine ca, in perioada mai – septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au actionat in scopul obtinerii unor beneficii financiare substantiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a unui numar de 15 jucatori de fotbal catre SC Fotbal Club Petrolul SA.

Transferul cu titlu gratuit a unor jucatori cotati pe piața cu o valoare ridicata, estimata la aproximativ 11.000.000 Euro si care au generat cheltuieli inca de la momentul achiziției, in contextul unei situatii financiare deficitare a clubului, este de natura sa genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer incheiate.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat perchezitii in municipiile Cluj - Napoca si Ploiesti, la sediile sociale ale celor doua cluburi sportive, in vederea ridicarii de documente si alte mijloace de proba.

Facem precizarea ca faptele invinuitilor urmeaza a fi analizate prin raportare la dispozitiile art. 66 Cod procedura penala, referitoare la prezumtia de nevinovatie".